SAFARI SEASON – FOREVERMOOR

Artiest info
Website
facebook
Label: Beat Goes On Records / Paraply Records
Info: Hemifran

‘Safari Season’ is de naam van een in 1997 opgestart Zweeds muzikale duo uit Stockholm dat bestaat uit leadzanger en keyboardsspeler Lars Ryen en gitarist-toetsenist Anders Lindgren. In de zomer van 2020 hebben wij voor het eerst met hen kennisgemaakt dankzij de release van hun vier tracks tellende EP “A New Future” die toen 18 jaar na hun debuutalbum “The Sound Of The Sun” volgde.

We gaven toen al aan dat die EP een mogelijke opstap zou kunnen betekenen naar een nieuwe volwaardige plaat en die is er nu dan ook gekomen met het album “Forevermoor” waarvan we twee van de elf songs op de bijgaande audiovideo’s hebben meegegeven: de rockballad “A New Future” en het mooie “Nowhere On The Run”.

‘Safari Season’ heeft voor de opname van deze door Anders Lindgren geproducete plaat een derde instrumentalist in de studio gehaald met Daniel Güllo die op alle nummers op basgitaar, drums, gitaar en keyboards meespeelt, naast nog een serie andere Zweedse muzikanten die op één of ander liedjes een kleine bijdrage op trompet, bas of als strijkerskwartet hebben afgeleverd.

“Running Free”, de uptempo openingtrack van “Forevermoor” werd deze week als eerste single uit het album gelanceerd. De twee nummers die u op de video’s kunt beluisteren zouden evenwaardige opvolgers op single kunnen zijn en ook “Darkness Queen”, het Beatlesque “Fineshade Woods” en de van een catchy ‘lalalalala’-refreintje voorziene albumtiteltrack bezitten zeker ook enig hitpotentieel.

(valsam)
“Finally, the Swedish poprock duo ‘Safari Season’ has released a follow-up full-cd for their EP ‘A New Future’ from 2020. On their new album ‘Forevermoor’ they have collected ten new songs that are all based on very catchy melodies and therefore could provide some well earned hit success for band members Lars Ryen and Anders Lindgren.“ – www.rootstime.be