MIZZ LOWE – CLASSY WOMAN

Artiest info
Website
facebook
info: Frank Roszak Promotions

Mizz Lowe is de artiestennaam van soul/blues zangeres Loretta Harris. Ze is geboren in Holmes County (MS) en groeide op in Greenwood met zingen in haar kerk en school. Op school was ze erg actief als lid van de schoolband (fluit), in het dansteam en als majorette. De liefde voor blues muziek heeft ze van haar vader, die een café had toen ze opgroeide. Ze herinnert zich dat ze op de jukebox BB King, Denise LaSalle, Little Milton, Tyrone Davis, Johnnie Taylor, Fat Dominos en Bobby Rush hoorde, met wie ze tijdens de Lowe Down Rush Tour zijn persoonlijke assistent en danseres is. Mizz Lowe is alom bekend om haar personage dat ze speelt als de “Young Hen” voor de “King of the chittlin'-circuit”, tweevoudig Grammy Winner, Blues Hall of Famer, Bobby Rush Bobby Rush. 

Met de hulp van Bobby Rush -met zijn 89 jaar is hij officieel de oudste artiest in zijn vakgebied- nam Mizz Lowe haar debuut album ‘Classy Woman’ op. Het is een veelzeggende titel want hiermee verwijst Mizz Lowe naar een stijlvolle vrouw die iedereen waardeert en anderen en behandelt met respect en waardigheid. Dat zelfvertrouwen en positief zelfbeeld vat ze samen in de 10 originele nummers die ze met de hulp van Bobby Rush opnam, waarbij stijl en elegantie uiteraard erg belangrijk zijn.

Met aanstekelig tromgeroffel opent Mizz Lowe rustig met “Honey Tree”. Dan volgt de titelsong waarin ze toelicht waarom het in het leven gaat, “Hip Shakin’ Mama” en “Easy Baby”, waarin ze aandringt om het rustig aan te doen. Het funky “Ain’t Giving Up My Love” drijft op mooie vocale harmonieën terwijl Rush rustig rapt, “Drink Drink” nodigt uit om te feesten en “Take My Love” is een uptempo erg dansbaar nummer dat al een jaar eerder verscheen. “This Love” is zowat de mooiste ballade op het album, die een emotionele Mizz Lowe laat horen en “4 Leaf Clover” is een perfecte aansluiter. Alsluiten doet ze met “Christmas Tears” weemoedig maar met een uitgesproken feestelijk gevoel.

“Style and elegance are also very important on Mizz Lowe's debut, 'Classy Woman'…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

‘CLASSY WOMAN’: tracklist: 01. Honey Tree – 02. Classy Woman - 03. Hip Shakin Mama - 04. Easy Baby – 05. Ain’t Giving Up My Love – 06. Drink Drink – 07. Take My Love – 08. This Love – 09. 4 Leaf Clover - 10. Christmas Tears (ft. Bobby Rush: 1-3,5,7,10) | Music/Lyrics: L. Harris, w/Bobby Rush | Co-producer: Bobby Rush | Credits: Mizz Lowe: vocs, ft. Bobby Rush: guitar, harmonica & band 

Discography MIZZ LOWE: Classy Woman, ft. Bobby Rush [2023] | “Take My Love/Take My Love (Radio Version”), ft. Bobby Rush [2022] | “Ain’t Giving Up My Love” [2021] | (“single”)