ALCHEME – SOUS MA PEAU

Artiest info
Website
facebook
 
 

De romantische muziek van de Belgische zangeres Alcheme uit Brussel krijgen we voor het eerst aangeboden in de zeven liedjes die ze opnam voor haar debuutalbum “Sous Ma Peau”. Die plaat kwam tot stand na een geslaagd ‘crowdfunding’-project dat door 250 sponsors tot een goed einde werd gebracht. Alcheme schreef al eigen liedjes toen ze nog een tiener was en in de voorbije jaren heeft ze sinds 2016 optredens verzorgd in diverse Europese landen en steden waaronder Brussel, Berlijn, Barcelona en Zuid-Engeland.

De opname van “Sous Ma Peau” kwam tot stand met de medewerking van enkele topmuzikanten. Alcheme zingt de door haar gecomponeerde liedjes en begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar. Eric Moens en Joël Rabesolo spelen op elektrische gitaar, Thierry Rombaux speelt net als René Calvin Moneze op basgitaar, Odimba Ghenda zorgt voor de percussie bij de nummers en Elias Schiva draagt bij op tenorsaxofoon en Hervé Letor speelt op sopraansax.

De poëtische songs op de plaat horen thuis in het Franse chanson-genre of in de melodieuze R&B-stijl. De rustgevende sound van dit album is uiterst geschikt voor bij het laatavond-genieten. De twee singles die al uit dit album in oktober en december 2022 werden gereleased zijn de songs “Edelweiss” en “Ode Au Café” waarvan we hier beide video’s aan dit verhaal hebben toegevoegd. De natuur en de seizoenen doen dienst als thema voor enkele nummers op dit album: “Le Loup Dans La Rivière” heeft een winters karakter terwijl “Sous Ma Peau” lentekriebels herbergt. In “Edelweiss” viert Alcheme de warme zomertijd en in “Les Ailes Du Désir” beschrijft ze een ‘indian summer’ die naar een herfstige natuur verwijst.

(valsam)