SIGNE MARIE RUSTAD – PARTICLES OF FAITH

Artiest info
Website
facebook
Label: Die With Your Boots On Records
Distr.: Sonic RendezVous

‘Die With Your Boots On’: ik heb dit altijd al een heerlijke naam gevonden voor een platenlabel. Dit Noorse label weet ons vaak aangenaam te verrassen met de introductie van nieuw muzikaal talent uit Noorwegen of andere Scandinavische landen. Vandaag valt deze eer te beurt aan de 43-jarige singer-songwriter Signe Marie Rustad uit Oslo van wie we hier haar album “Particles Of Faith” aan u mogen voorstellen.

Zij is echter geen nieuwkomer aan het muziekfirmament want deze plaat is al haar vierde soloalbum en volgt op het in november 2019 verschenen album “When Words Flew Freely”. Signe Marie Rustad debuteerde al in 2012 op plaat met haar album “Golden Town” dat in 2016 een vervolg kreeg in de vorm van de tweede plaat “Hearing Colors Seeing Noises”.

Op “Particles Of Faith” brengt zij zeven nieuwe zelf gecomponeerde songs, waarvan we er twee voor de bijgaande video’s hebben weerhouden. Op het eerste ‘YouTube’-filmpje ziet u haar live optreden tijdens het brengen van de song “Waiting” die al de derde single uit dit nieuwe album vormt. De tweede video is een audio-opname van haar liedje “Hello It’s Me” dat een tijdje geleden als eerste single uit deze plaat werd uitgebracht.

Bij het beluisteren van dit album duiken er bij ons een aantal vergelijkingen op met de sound van enkele vrouwelijke folkartiesten als Joni Mitchell, Carole King, Carly Simon, Tori Amos of Natalie Merchant. Dat is volgens ons vooral zo bij de songs “I Loved You From Before”, “Bark Up Someone Else’s Tree” en de wondermooie intimistische ballad “Carrickalinga” die Signe Marie Rustad met haar kristalheldere stem zingt en waarin we een prachtige tenorsaxofoonsolo te horen krijgen die gespeeld wordt door Harald Lassen die ook meespeelt op de openingstrack “Welcome Back”.

De andere instrumentalisten die naast Signe Marie Rustad spelend op haar klassieke akoestische gitaar eveneens bij deze plaatopname hebben meegespeeld zijn Alexander Lindbäck op drums en percussie, Njål Uhre Kiese op basgitaar, Sander Eriksen Nordahl op elektrische gitaar, Bjørge Verbaan op strijkers, keyboards en piano en albumproducer-multi-instrumentalist Kenneth Ishak.

(valsam)