THE SNARLIN’ YARNS – IT NEVER ENDS

Artiest info
Website
facebook
Label: Dial Back Sound
Distr.: Sonic RendezVous

De country- en bluegrassmuziek van de Amerikaanse formatie ‘The Snarlin’ Yarns’ uit Ogden, Utah op hun recente album “It Never Ends’ klinkt van begin tot einde aanstekelijk, vrolijk en heel dansbaar. Dat was ook al zo bij de tien tracks op hun debuutalbum “Break Your Heart” dat wij hier bij de release in september 2020 mochten beluisteren en bespreken. Drie jaar geleden bestond deze groep nog uit vier leden maar voor “It Never Ends” werd er een uitbreiding tot zes eenheden voorzien.

Violiste, songschrijfster en leadzangeres Mara Brown is de enige vrouw in het gezelschap, Abraham Smith zorgt voor de poëtische songteksten en de ‘spoken word’-vocalen in de nummers, Jason Barrett-Fox zingt en speelt op banjo, Ryan Ridge op contrabas en William Pollett en Tommy Dolph spelen op de gitaren. Hoe de muziek van de enkel op akoestische instrumenten spelende ‘The Snarlin’ Yarns’ klinkt kunt u ervaren op de twee video’s die we aan deze recensie hebben toegevoegd. We presenteren eerst de albumopeningstrack “Mermaid”, gevolgd door het grappige “Die For A Drink”.

Het album “It Never Ends” werd opgenomen in de van een voormalig schoolgebouw omgebouwde ‘Dial Back Sound Studios’ in Water Valley, Mississippi en werd geproducet door Bronson Tew (van ‘Squirrel Nut Zippers’) en Matt Patton (van ‘Drive-By Truckers’). De plaat bevat naast de twee op de video’s gebrachte songs nog enkele zeer leuke stukjes muziek in de vorm van de songs “Ketamean Ma”, het zeer mooi gezongen melodieuze “Electric Prairie Rain”, de swingende bluegrasstracks “Needle And Thread” en “Dry Cleaning” en de ‘spoken word’-song “The Big Letdown”. Als u in het verleden al mocht houden van de sound van mensen als Pete Seeger of Woody Guthrie, dan zal deze nieuwe plaat van ‘The Snarlin’ Yars’ u ongetwijfeld ook wel zeer bevallen.

(valsam)