CECILYA AND THE CANDY KINGS – BACK IN 1955

Artiest info
Website
facebook
Label: Meseta Records

Cecilya Mestres is een Spaanse zangeres en songschrijfster afkomstig uit Vilafranca Del Penedès in de Catalaanse provinciehoofdstad Barcelona. Sinds enkele jaren heeft ze zich geïnstalleerd in de Franse hoofdstad Parijs van waaruit ze de Europese landen probeert te overtuigen van haar talenten als muzikante in de swingende jazz-, rock’n’roll- en rockabilly-muziekgenres.

Deze week verschijnt haar nieuwste album “Back In 1955” dat ze lanceert als ‘Cecilya And The Candy Kings’ waarbij die begeleidingsgroep ‘The Candy Kings’ uit vijf instrumentalisten bestaat: de Franse gitarist en co-songschrijver Rodolphe Dumont, pianist Paul San Martin, contrabassist Jorge Otero ‘Jafo’ en drummer-percussionist Adrián Carrera uit Spanje en met de Amerikaanse tenor- en baritonsaxofonist Gordon Beadle aka ‘Sax Gordon’ uit Boston, Massachusetts als toegevoegde gastmuzikant.

Rodolphe Dumont en Jorge Otero ‘Jafo’ hebben deze nieuwe in Dueñas, Spanje en Parijs, Frankrijk opgenomen plaat geproducet, samen met leadzangeres en centrale figuur Cecilya Mestres. De eerste single uit dit acht nummers tellende album is de titeltrack “Back In 1955” waarvan u de officiële video hieronder kunt zien en beluisteren. Op de tweede audiovideo laten we u kennismaken met het nummer “I’ll Take You To The Party”, de tweede track uit deze plaat.

De nostalgische jaren ’50-sound van deze formatie valt ongetwijfeld fel op tussen het huidige platenaanbod. Zo kunnen we naast de twee songs op de video’s eveneens genieten van de lo-fi gebrachte jazzy nummers “Evening” en “Don’t Leave Me In The Darkness”, maar ook de door saxofoon gedomineerde soulrocker “Wild Soul” en rock’n’roll-tracks “Gimme One Night” en “What About Love” klinken uitnodigend tot het betreden van de dansvloer. ‘Cecilya And The Candy Kings’ en haar nieuwe album “Back In 1955” vormen een waardevolle aanwinst voor het jazz-, rockabilly- en rock’n’roll-gebeuren in Europa, een muziekscène die nog altijd op heel veel fans kan rekenen.

(valsam)