EMILY NENNI – ON THE RANCH

Artiest info
Website
facebook
Label: New West Records
Distr.: V2 Benelux

Countryzangeres en songschrijfster Emily Nenni werd in Californië geboren maar trok omwille van het voor haar muzikale carrière gekozen muziekgenre naar Nashville, Tennessee waar ze in 2017 haar debuutalbum “Hell Of A Woman” uitbracht. Daarop stonden enkel klassieke country- en honkytonk-liedjes die herinneringen oproepen aan de voor de countrymuziek geldende gloriejaren ’60 en ’70. In 2020 verscheen een opvolger voor haar debuutplaat in de vorm van een vier songs tellende EP “Long Game” en nu verschijnt op het ‘New West Records’-label een tweede volwaardige plaat van Emily Nenni onder de titel “On The Ranch”, daarmee nog steeds nadrukkelijk verwijzend naar de cowboy-omgeving waar dergelijke countrymuziek hoogtij viert.

Haar onvoorwaardelijke liefde voor dit muziekgenre verklaart de zangeres door het feit dat ze van haar moeder tijdens haar opvoeding thuis vooral liedjes had gehoord van artiesten zoals Willie Nelson, Patsy Cline, Jessi Colter en Hank Williams. Maar ook omdat in de countrymuziek zowel vreugde als verdriet kan worden bezongen in vrolijke uptemponummers of in kwetsbare tearjerker-ballads. Die stijlen staan derhalve allebei dus ook verspreid over tien songs op deze nieuwe plaat die Emily Nenni samen heeft gecomponeerd met Mike Eli LoPinto op diens ranch in Colorado.

De honky-tonk deuntjes krijgen we in de nummers “Can Chaser”, “Useless”, “The Rooster And The Hen” en “afsluiter “Get On With It”, terwijl de countryballads worden gebracht in de op de tweede video te beluisteren albumtiteltrack en eerste single “On The Ranch” en in de liedjes “Leavin’” (onze favoriete track over een ex-liefde), “Matches” en “Gates Of Hell”. Een soort van buitenbeentje is het nummer “In The Mornin’” dat we op de eerste video meegeven ter kennismaking met het werk deze jongedame. Maar ook de vercountryseerde versie van de ‘ABBA’-klassieker “Does Your Mother Know” kunnen we toch wel voorzien van het label ‘speciaal’.

(valsam)