SYLVIA SANDS – EVIL LOVE

Artiest info
Website
facebook
Label: Rebel Music Rec. / Rockabilly Records
 

Elf liedjes op een album dat amper 28 minuten muziek oplevert, dat moet dan ongetwijfeld iets in het swingende rockabilly-genre zijn. Die veronderstelling klopt overigens als een bus want de op 28 april 2023 op de markt verschijnende plaat “Evil Love” van de Italiaanse zangeres en songschrijfster Sylvia Sands zit van begin tot einde vol met door blues beïnvloede rockabilly-liedjes.

Sylvia Sands heet op haar Italiaanse paspoort Silvia Donazzan en ze dook voor het eerst op in de rockabilly-scene in 2008. Ze heeft zich voor de opname van haar eerste album “Evil Love” laten begeleiden door Michael ‘Humpty’ Kirscht op leadgitaar, Vince Mannino op ritmegitaar, Jean-Pierre Wieben en Kevin Weber op contrabas en Axel Praefcke op drums. Voor het pianowerk bij enkele nummers werd een beroep gedaan op gastmuzikanten Holger Diemeyer, Ike Stoye en Randy Richter. De vaste bandleden componeerden trouwens ook mee aan de muziek voor de elf nummers op deze plaat waarvoor Sylvia Sands telkens de teksten heeft geschreven.

De albumtitel “Evil Love” laat al vermoeden dat niet alle liedjes op deze plaat over de ‘rozengeur en maneschijn’-liefde gaan maar ook de minder leuke aspecten belichten over de leugenachtige en bedrieglijke kenmerken die vroeg of laat in een liefdesrelatie kunnen opduiken. Zo wordt er vlotjes afgewisseld tussen hoop in “Growing Love” of “Burning For Love” en ellende in “In Or Out”, “Forgive Me”, doo wop-song “Nothin’ Else Can Be”, “No More Sorrow” en albumtiteltrack “Evil Love”. In de wat donkere als smartlap klinkende albumafsluiter “9:30 Berlin Blues” probeert de vrouw in het verhaal om terug te keren naar de perfecte liefde waar ze tot op heden nog niet heeft mogen van proeven.

(valsam)