REAL BLUE – PINK PLUSH PIG

Artiest info
Website
facebook
Label: Calygram
 

 

‘Real Blue’ is de naam van een nieuw blues- en jazzmuziek spelend trio uit het Duitse Saarbrücken, samengesteld uit Jörg Metzinger op gitaar, basgitaar en banjo, Christian Bauer op piano, orgel, mondharmonica en ukelele en Heike Stark als zangeres en actief op allerlei percussie-instrumenten. Ze hebben alledrie individueel reeds tonnen ervaring opgedaan in de wereld van de blues- en jazzscene maar in 2019 werd ‘Real Blue’ opgericht en nu hebben ze dus als trio een debuutplaat opgenomen met tien nummers.

De titel van het album is “Pink Plush Pig” en het schijfje bevat drie eigen composities van de band: “Time Is Fading” gecomponeerd door Heike Stark en boogie-woogie-nummer “Bad Breakfast Boogie” en albumtiteltrack “Pink Plush Pig” die beiden door Christian Bauer van tekst en muziek werden voorzien. De overige zeven nummers zijn bewerkingen en coverversies van bekende en minder gekende liedjes uit hun geprefereerde muziekgenre.

Daarbij zijn enkele klassiekers zoals “Ain’t Misbehavin’” van Fats Waller uit 1929 en “Cry For Me Baby” van ‘Elmore James And His Broomdusters’ uit 1957. Maar nog bekender zijn de nummers “Make It Rain” van Tom Waits uit zijn album “Real Gone” van 2004, “Worrisome Heart” uit het in 2006 uitgebrachte gelijknamige debuutalbum van Melody Gardot en “Big Bad Handsome Man” uit het album “Love Tattoo” van Imelda May dat op de markt kwam in 2008.

Verder brengt ‘Real Blue’ ook nog knappe eigen interpretaties van de song “The Devil Is An Angel Too” van Julie Miller uit haar album “Blue Pony” uit 1997 en van het mooie “Lonely Avenue” van Ray Charles uit 1956, een nummer dat gecomponeerd werd door Doc Pomus en dat zeker ook bekend is in de versie van Van Morrison uit 1993. De song werd eveneens nog vaak gecoverd door tal van andere artiesten zoals o.a. ‘Los Lobos’, Joe Cocker, ‘The Animals’, Diana Krall, Taj Mahal en Jimi Hendrix.

“Pink Plush Pig” is al bij al een knappe debuutplaat van dit ervaren Duitse blues- en jazztrio en het doet vermoeden dat een live optreden van ‘Real Blue’ een zeer leuke entertainende belevenis voor het aanwezige publiek zal zijn. Misschien kunnen we hen in de toekomst wel eens overhalen om dit ook een keertje in onze Belgische en Nederlandse contreien te komen doen.

(valsam)