MAGGIE FRASER – THE WAY THAT I WISH IT WAS

Artiest info
Website
 
 
 

Het 3 miljoen inwoners tellende Toronto is de grootste stad en ook de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario. Het is ook de vaste thuishaven van zangeres en songschrijfster Maggie Fraser die muzikaal actief is in het Americana- en folkgenre. Ze heeft in de voorbije jaren heel wat nummers geschreven voor andere Canadese artiesten maar sinds enkele jaren opteerde ze daarnaast voor het uitbouwen van een solocarrière.

Dat wordt nu officieel bezegeld met de release van haar eerste album “The Way That I Wish It Was”, een tien nummers tellende plaat waarvoor ze alle songs zelf van tekst en muziek heeft voorzien, met uitzondering van de prachtsong “After The Loving” die ze samen met haar broer, producer en multi-instrumentalist Alec Fraser heeft gecomponeerd.

Het zijn vooral de songteksten van Maggie Fraser die op deze plaat sterk uit de hoek komen en over levensomvattende onderwerpen handelen zoals de ervaringen van daklozen in “After The Loving”, een weduwe die de liefde van haar leven verloor in “Your Ghost”, de eenzaamheid van een vrijwilligster in het verhalende “The Loneliest Creature In The World”, een gevangene die zijn geliefde om vergiffenis vraagt in het emotionele “Going To Hell”, het heropbouwen van een getormenteerde relatie in “Beautiful Masquerade” en liedjes zoals albumtiteltrack “The Way That I Wish It Was” en “Our Little Canoe” over het creëren van een sprankeltje hoop in donkere tijden. Het afsluitende akoestisch gebrachte nummer “Song For Susan” is dan weer een beklijvend requiem of eerbetoon aan een geliefde vriendin.

Maggie Fraser speelt zelf op akoestische gitaar bij het inzingen van haar liedjes, terwijl Alec Fraser als multi-instrumentalist speelt op basgitaar, drums, gitaren, banjo, keyboards en percussie en ook de producer van het album mag worden genoemd. Denis Keldie speelt mee op accordeon, piano en orgel, Chris Staig op gitaar, Chris Bartos op violen en pedal steelgitaar, James McKie op mandoline en bodhrán en Rich Roxborough op piano en keyboards. De Canadese zangeres Colleen Hodgson uit Toronto zorgt tenslotte bij meerdere nummers voor uitstekende backing vocals. Maggie Fraser is met haar album “The Way That I Wish It Was” een aanwinst voor het moderne Americana-muziekgenre.

(valsam)