LAUREN GLICK – LUSH

Artiest info
Website
facebook
label: Cozy Records

 

“She’s a belter and a blaster…”

In de muziekindustrie is het al langer een feit dat de mannen niet alleen de blues scene bepalen. De vrouwelijke inbreng was in de voorbije eeuw met blues zangeressen als Etta James, Ma Rainy, Lil Green, Bess Smith, Big Mama Thornton en Memphis Minnie en nu, met o.a. Shemekia Copeland, Sue Foley, Erja Lyytinen, Samantha Fish en Susan Tedeschi nog steeds belangrijk. In deze rij verdient zangeres en multi-instrumentaliste (bas, keys) Lauren Glick ook een plaats.

Als we eind jaren '40 of '50 waren, zouden sommigen Lauren Glick (uit Salisbury in Maryland) een “Blues Belter” (doorbraak) noemen. Lauren was gezegend om samen te werken met een van de grote gitaristen in de lokale muziekscene, Mike Armstrong. Mike was niet alleen haar partner, maar ook mentor gedurende méér dan 23 jaar tot aan zijn dood in 2016. Haar krachtige stem, getemperd door het soort controle die ontstaat als je een leven lang je vak aanscherpt, boeit het publiek sinds ze in 1992 begon op te treden op festivals en opende voor iconische bands als Cheap Trick, Beach Boys en America. Haar dynamische soulful/bluesy stijl wordt vaak vergeleken met die van Janis Joplin. Als songwriter is Glick's geïnspireerd door mensen als Carole King, Joni Mitchell, Kate Bush en Tori Amos. Ze debuteerde in 1998 met ‘Eternity’ en de nu uitverkochte ‘Love Tangles’ en ‘Keep on Moving’ volgden kort daarna. ‘Martinis in Heaven’ (2017) betekende haar internationale doorbraak en haar nieuwste album ‘Lush’ verscheen in de zomer van 2022.

Vanaf de opener “Don't Add Up” voel je al de kracht de stem van Lauren en hoor je de harmonieuze echo's van jaren vintage blues, rock en soul. Krachtige nummers als "Living In Pain", de vintage funk van "Little White Lies" en de staccato branie van "Perfectly Capable" worden afgewisseld met songs als “Permanent” en de rustige bluesy ballades “I’m Onto You”, “Don’t Let the Rain In” en “Love and Piece” om alles op ‘Lush’ mooi in balans te houden. Het album is zo een ​​echte showcase voor niet alleen haar krachtige stem, maar ook voor haar kracht als songwriter.  Nog dit: naast Lauren (zang, bas en keyboards) maken Scott Malaby op gitaar, Bobby Malaby op drums en Matt Vangasbeck op extra keyboard deel uit van de album line-up.

“With soulful blues, Lauren Glick shines again on her new album 'Lush'…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LAUREN GLICK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘LUSH’: tracklist: 01. Don’t Add Up – 02. Living in Pain – 03. Permanent – 04. Little White Lies – 05. I'm Onto You – 06. Don’t Let the Rain In – 07. Love and Peace – 08. Perfectly Capable – 09. Poor Boy | Music/Lyrics: Lauren Glick, or as [noted] | Credits: Lauren Glick: vocs, bass & keys / Scott Malaby: guitar / Bobby Malaby: drums / Matt Vangasbeck: additional keyboard

Discography LAUREN GLICK: Lush [2022] | Free (ep,4#) [2021] | Martinis in Heaven [2017] | Keep On Moving [?] | Love Tangles [?] | Eternity [1998] |