TAO – FREEDHOME

Artiest info
Website
facebook
Label: Taovox Records

De 51-jarige singer-songwriter Valerio Ziglioli en zangeres Ana Poetelea vormen samen het Italiaanse duo ‘TAO’, een Europese tegenhanger voor de countrysound die muziekliefhebbers toekennen aan Amerikaanse countryduo’s als Johnny Cash & June Carter of Dolly Parton & Porter Wagoner. TAO (Valerio) en ANA hebben met het vijftien liedjes bevattende album “Freedhome” een zeer mooie plaat vol originele songs afgeleverd.

Het woord ‘Freedhome’ bestaat eigenlijk niet in de Engelse taal, maar TAO ziet dit als een fusie tussen de woorden ‘Freedom’ en ‘Home’, twee definities die in feite zeer contradictorisch zijn maar die volgens dit liefdeskoppel uit Umbrië in onze fantasie perfect naast elkaar kunnen bestaan, toch als de verhalen erover in muziek en songs worden verteld. De inspiratie voor dit album vond het duo in de Amerikaanse televisieserie ‘Little House On The Prairie’ en in de gelijknamige roman die vertelt over het gelukzalige leven in zo’n huisje ‘in the middle of nowhere’.

De twee eerste songs uit deze reeks van vijftien nummers hebben we voor u ter kennismaking hierbij meegegeven op de video’s: “The Scent Of Freedom” over het leven van TAO en ANA samen in de vrijheid van een plattelandsdorp en de eerste single “June’s Smile” over de warme betoverende glimlach van countryzangeres June Carter Cash, de levensgezel en muze van Johnny Cash.

Opmerkelijk is dat Valerio Ziglioli aka ‘TAO’ alle instrumenten die we op deze songs horen in de opnamestudio in Vaiano, Perugia zelf heeft ingespeeld terwijl hij alle liedjes ook samen met ANA zingt en daarenboven instond voor het producerswerk van de plaat. ANA speelt zelf ook mee op banjo in de songs “Keep On Lovin’” en “The Scent Of Freedom”, terwijl Charles Ingalls opduikt met vioolklanken in de track “Little House On The Prairie” en in het speciaal aan hem opgedragen nummer “Charles’ Fiddle”.

Het achtste album “Freedhome” is de opvolger van TAO’s album “Angel In Hell” uit 2018 en de plaat “Devil In Eden” die in 2017 op de markt is gekomen. Naast de tot nu toe reeds vermelde songs willen we hier ook nog even de titels van andere voorkeurnummers op het album “Freedhome” meegeven. Dat zijn “Strongest Wings”, het voor een spaghettiwesternfilm gepaste “Angels Of Vengeance”, de zeer mooi gezongen romantische ballad “Free To Be Sad” en het nummer “Home”.

(valsam)