SCOTT ALLEN – MY OWN GROWN EYES

Artiest info
Website
facebook
 
 

 

De opnamestudio ‘Studio Bredsound’ in Minneapolis, Minnesota vormde de scène waar het debuutalbum “My Own Grown Eyes” van de lokale singer-songwriter Scott Allen werd ingeblikt. Hij had in de voorbije jaren talrijke eigen liedjes van teksten en muziek voorzien en besloot om daar nu twaalf nummers uit te selecteren voor zijn eerste plaat. Samen met producer en multi-instrumentalist Patrick Tanner en drummer Noah Levy werden de liedjes één voor één opgenomen met Scott Allen zelf als verantwoordelijke voor het hanteren van de basgitaar bij alle nummers.

Wat extra instrumentale hulp kwam er van Jeff King op tenorsaxofoon bij het rocknummer “Family Christmas Knife Fight” en van David Feily op banjo en mandoline bij de song “She’s Almost Here” terwijl Doug Christianson voor wat additionele percussie zorgde voor het rockende liedje “Delivered No Tomorrow”. Andra Suchy verzorgde tenslotte de backing vocals op vier van de twaalf tracks op “My Own Grown Eyes”.

De pop-, rock- en folkliedjes worden vlotjes afgewisseld op dit knap gearrangeerde en georkestreerde album, te beginnen met de openingstrack “The Finest Hour” en het daaropvolgende “She’s Almost Here”. Voor de jazzy ballad “The Safening” wordt het tempo even behoorlijk naar beneden gehaald maar de op de eerste audiovideo te beluisteren albumtiteltrack straalt opnieuw vrolijkheid en optimisme uit. Uit het overige aanbod selecteren wij het nummer “73”, de akoestische pianoballad “New And Improving”, de stuwende punkrocksong “Black Ice Freeway” en de knappe melodieuze albumafsluiter “Saint You” (zie 2e video) als mooiste tracks van deze plaat.

Als geluidstechnicus bij de optredens van talloze Amerikaanse artiesten kent Scott Allen sinds vele jaren de kneepjes van het vak natuurlijk en weet hij als geen ander hoe een artiest de aandacht van het publiek moet weten te trekken met zijn muziek. Hij vond dan ook dat het moment nu gekomen was om op 57-jarige leeftijd met zijn eigen liedjes naar buiten te treden via deze debuutplaat. Niets moet, maar alles mag er nu gebeuren voor hem. Of dat het geval zal zijn moet de toekomst uitwijzen, maar het feit dat hij zijn muzikale ei heeft kunnen leggen schenkt hem al meer dan genoeg voldoening.

(valsam)