TURN TURN TURN – NEW RAYS FROM AN OLD SUN

Artiest info
Website
facebook
Label: Simon Recordings

“Turn Turn Turn” is een liedje dat folklegende Pete Seeger eind jaren ’50 heeft gecomponeerd en heeft uitgebracht in 1962 op zijn album “The Bitter And The Sweet”. De meeste muziekliefhebbers onder ons zullen het wellicht beter kennen in de latere hitversie van de Amerikaanse formatie ‘The Byrds’ uit 1965. Welnu, ‘Turn Turn Turn’ is ook de naam van een Amerikaans folk- en countrymuziek spelend Americana-trio uit Minneapolis, Minnesota en Eau Claire, Wisconsin. Zanger-gitarist-pianist en voornaamste songschrijver Adam Levy en de twee dames gitariste Savannah Smith en bassiste Barb Brynstad hebben elkaar muzikaal gevonden omwille van hun gezamenlijke voorliefde voor de nostalgische ‘close harmony’-liedjes uit de jaren ’60 en ’70 van vorige eeuw.

In 2020 debuteerde ‘Turn Turn Turn’ met hun album “Can’t Go Back” en daar werd nu een opvolger voor klaargestoomd in de vorm van de elf nummers tellende plaat “New Rays From An Old Sun”. Adam Levy trad ook op als opnameleider en als producer van deze plaat in de ‘Yvelmada Studio’ in Saint Paul, Minnesota waar Josh Kaplan, Noah Levy en Scott Wenum op drums, Peter J. Sands op piano en orgel, Benny Weinbeck op Wurlitzer- en Rhodes-piano en Joe Savage op pedal steelgitaar voor additionele instrumentatie bij enkele nummers kwamen zorgen.

De driedelige harmony vocals die dit trio presenteert bij deze liedjes zijn bijwijlen uniek en betoverend mooi, dat valt al meteen op bij de swingende openingstrack “Stranger In A Strange Land” en het daaropvolgende “Powder” waarin we flarden van de sixties-sound van ‘The Mamas And The Papas’ menen te ontdekken. Ook aanstekelijk is de countryballad “7 Kids”, het door Adam Levy solo gezongen nummer “If You’re Gonna Leave Me”, het heel knap in harmonie gezongen en georkestreerde liedje “Schisandra” en de catchy rocksong “Towards The Light”.

Ontdekt u vooral zelf hoe dit trio klinkt in de video’s waarbij u op het eerste filmpje een live-optreden van ‘Turn Turn Turn’ kunt meemaken met de song “Dopamine Blues”, hun nieuwste single. De albumtiteltrack “New Rays From An Old Sun” is dan weer te horen op de tweede audiovideo bij deze recensie. Dit is een verrassend mooie tweede plaat van een heel verrassend uit de hoek komend trio muzikanten waar we met heel plezier meer van zouden willen horen in de volgende jaren.

(valsam)