HUMBLETOWN – THE PATH I CHOSE TO WALK

Artiest info
Website
facebook
 

Dylan Lewis en zijn vrouwtje Morgan Carnes vormen samen het old-time bluegrass- en folkmuziek spelende duo ‘Humbletown’ uit Vermillion in de Amerikaanse staat South Dakota. Hun debuutplaat “The Path I Chose To Walk” dragen ze op aan hun twee jonge kleuters van 3 en 1 jaar oud. Het twaalf tracks tellende album werd opgenomen in de ‘Tenbrooks Studio’ waar in het verleden een hele reeks countryplaten tot stand zijn gekomen.

Voor de opname werden enkele gastmuzikanten uitgenodigd met albumproducer Dalton Coffey op dobro, mandoline en basgitaar, Eddie Faris op contrabas en Tom Schaefer op viool. Het duo zelf speelt met Morgan op clawhammer banjo en met Dylan op mandoline en akoestische gitaar bij het brengen van hun songs zoals u op de twee bijgaande video’s kunt vaststellen. De twee tracks uit de plaat “The Path I Chose To Walk” die we hiervoor hebben geselecteerd zijn de albumafsluiter en bluegrass-song “Vines” en een live gebrachte uitvoering van het door mandoline gedomineerde nummer “Drink To The Desert”.

Zoals u kunt zien en horen zingen Dylan en Morgan vaak harmonieus samen op de door henzelf geschreven liedjes die geënt zijn op de sound van de ‘Appalachian’-rootsmuziek. Wat opvalt bij het beluisteren van deze plaat is de mooie variatie in songtempo tussen de verschillende nummers: de folknummers “Fade To Nothing”, “Anna Lee”, “Sunshine In The Rain” en “Snowglobe” zijn meestal rustige ballads terwijl de bluegrass-tracks “Hold You Up”, “Out West”, “Lonesome Bones” en “Long Way To The Ground” eerder de vrolijk swingende toer opgaan.

Het is heel hoopgevend en toe te juichen dat twee jonge Amerikaanse muzikanten splinternieuwe bluegrass-liedjes kunnen componeren die toch een zweem van gezellige ‘old time’-muziek over zich hebben gekregen. ‘Humbletown’ is een fijne toevoeging aan het traditionele muziekgenre en we vermoeden dat we in de volgende jaren nog wel meer moois van dit duo zullen aangeboden krijgen.

(valsam)