DAN ISRAEL – SERIOUSLY

Artiest info
Website
facebook
 

 

Dan Israel uit Minneapolis, Minnesota is een folkrockmuzikant die al sinds vele jaren meegaat in de muziekbusiness. Ook bij ‘Rootstime’ hebben we in het verleden al een aantal van de zestien platen uit de meer dan 30-jarige carrière van deze sympathieke Amerikaanse muzikant onder de loep genomen. Zo passeerden hier zijn albums “Crosstown Traveler” uit 2011, “Live On/Danthology” uit 2013, “Dan” uit 2015, “Social Media Anxiety Disorder” uit 2019, “Social Distance Anxiety Disorder” uit 2020 en het in coronatijden opgenomen EP-tje “Pandemic Blues” uit 2021 de revue voor een steeds weerkerende lovende bespreking.

Niet voor niets noemt men hem de hardst werkende muzikant en singer-songwriter uit Minnesota want nu duikt hij hier alweer op met een nieuwe plaat die de toepasselijke titel “Seriously” kreeg. Op dit 17e album in zijn carrière brengt hij tien nieuwe eigen composities die door diverse mensen werden opgenomen en geproducet. Naast het zangwerk nam Dan Israel ook het gitaarspel op akoestische en elektrische gitaren voor zijn rekening, terwijl Mike Lane de basgitaar hanteerde, Steve Brantseg op leadgitaar speelde en David J. Russ achter het drumstel plaatsnam. Deze drie instrumentalisten vormen zijn vaste begeleidingsgroep terwijl er daarnaast ook nog enkele gastmuzikanten in de studio opdoken voor de opname van één of andere track op dit album.

Op de video’s laten we u kennismaken met twee van de tien nummers uit “Seriously”: eerst is er de folkballad “How Do I?” en daarna volgt de lekker swingende albumopener “Happy For Now”. Daarnaast valt er op deze plaat ook te genieten van enkele energetische rocknummers zoals de albumtiteltrack, “Set Each Other Free” en “I Quit” en van de door opwindend mondharmonicaspel ingeleide song “I’m In New York” en de ballad “Taking The Fall”. Ook de aan werk van Tom Petty herinnerende liedjes “Drove So Far”, “Take Off Again” en albumafsluiter “The Hang Of It” zijn volgens ons best de moeite van het beluisteren waard. De platen van Dan Israel zijn altijd kwalitatief hoogstaand en getuigen van heel professioneel werk en dat geldt nu dus ook alweer voor dit album “Seriously”.

(valsam)