LA BEDOUNE - EST MON NOM

Artiest info
Website
facebook
 

 

“Frenchy Blues…”

Cécile en Greg Perfetti, zij zingt en speelt op bas, hij op gitaar en samen doen ze de percussie, vormen muzikaal het duo La Bedoune. Ze spelen al heel lang samen -eerst als trio, daarna als kwartet, en uiteindelijk als duo- en hebben in heel Frankrijk en ook al in Memphis (TN) opgetreden. “Bedoune” duidt in de Arabische wereld een persoon zonder nationaliteit aan. Onderweg jamden ze met Amerikaanse blues muzikanten en wisselden ze ideeën uit. Ze wonnen de French Blues Challenge in 2019 en namen in Memphis deel aan de IBC, waar ze halve finalisten waren. In 2022 keerden ze terug naar Beale Street en bereikten er de finale in het prestigieuze Orpheum-theater. De som van deze ervaringen verrijkte hen en hielp hen bij de opnames van ‘Est Mon Nom’. Cécile zingt haar verhalen en haar muziek is een mix van alles wat ze sinds haar vroegste jeugd heeft gehoord, geleerd en gezongen.

“In a pot, they put little pieces of soul, life, joy and anger too, offering their audience a very special mixture : their "Frenchy blues”…”

In 2015 debuteerde het duo met ‘Blues Songs’ en vijf jaar later brachten Cécile en Greg een titelloos album uit. Voor hun derde studio album ‘(La Bedoune) Est Mon Nom’ schreef Cécile alle nummers, maar voor “Straight Ahead” kreeg ze de hulp van Greg en Jean-François Berger, die (hij is geluidstechnicus en arrangeur) als keyboardspeler ook op het nummer te horen is. Met de titelsong “La Bedoune Est Mon Nom” openen ze, zichzelf relativerend, het album uptempo, levendig en erg bluesy. Dat ze nog méér bluesy kunnen klinken hoor je al op “Mississippi Flowers” waarin het modderige water van de Mississippi vloeit en Cécile een groot deel van zichzelf legt. Het Franse en meer melancholische deel van haar en New Orleans zit vervat in “Strange Sister” en ook op “Don’t Miss Me” blijft niet alleen Cécile met al haar vragen over vriendschap, maar ook Greg met z’n aanstekelige solo, verbazen. Cécile’s boodschap op de country song “Madama Tout le Monde” is humoristisch en duidelijk: “I’m nobody”, “Papa’s Last Song” klinkt even alsof, maar met een foxtrot-deuntje komt alles weer goed.Op “Mon Ami Jeff” is het duidelijk dat Jeff de blues heeft en nog al vroeg even alles van je afschudden kan op de afsluiter, “Damn Ringing Phone”.

“’La Bedoune est Mon Nom’, the proof how black Frenchy blues can be…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

‘EST MON NOM’: tracklist: 01. La Bedoune Est Mon Nom – 02. Mississippi Flowers – 03. Strange Sister – 04. Don’t Miss Me – 05. Straight Ahead – 06. Madama Tout le Monde – 07. Papa’s Last Song – 08. Mon Ami Jeff – 09. You Don’t Trust Me – 10. Damn Ringing Phone | Music/Lyrics: Cécile Perfetti, w/Greg Perfetti & Jean-François Berger (5) | Credits: Cécile Perfetti: vocs, bass / Greg Perfetti: guitar, kick + snare drum & Jean-François Berger: keys &…

Discography LA BEDOUNE: Est Mon Nom [2023] | La Bedoune [2020] | Blues Songs [2015] |