MELISSA CARPER – RAMBLIN’ SOUL

Artiest info
Website
facebook
Label: The Orchard
Distr.: Thirty Tigers

Uit het amper 10.000 inwoners tellende stadje Bastrop in de Amerikaanse staat Texas bereikt ons een tweede album van de nu 50-jarige country- en Americana-zangeres Melissa Carper. “Ramblin’ Soul” is de opvolger van haar in 2021 op de platenmarkt verschenen debuutalbum “Daddy’s Country Gold” waarvoor ze op lovende perskritieken mocht rekenen. Melissa Carper schrijft de teksten en de muziek van de meeste liedjes op haar platen zelf.

“Ramblin’ Soul” werd opgenomen in ‘The Bomb Shelter’-studio in Nashville, Tennessee met een mooie serie studiomuzikanten waaronder gitarist Chris Scruggs, bassist Dennis Crouch, toetsenist John Pahmer, fiddler Billy Contreras en drummer Matty Meyers en een vijftal zingende backing vocalisten. Producers van het album waren Dennis Crouch van ‘Western Swing’-groep ‘The Time Jumpers’ uit Nashville en Andrija Tokic die o.a. in het verleden ook al samenwerkte met ‘St. Paul & The Broken Bones’, ‘Alabama Shakes’ en ‘Hurray For The Riff Raff’.

Topmuzikanten genoeg dus om van “Ramblin’ Soul” een memorabele plaat te maken en dat heeft de openlijk LGBTQ+-artieste Melissa Carper dan ook gedaan in de dertien tracks die ze voor deze plaat heeft opgenomen. Voor de twee video’s bij dit verhaal hebben we eerst de swingende albumtiteltrack weerhouden die gevolgd wordt door de schitterende pianoballad “Ain’t A Day Goes By”.

De vrij nasale zangpartijen van Melissa Carper zijn kenmerkend voor de tracks op deze plaat en we horen deze voornamelijk terug in nummers als de tearjerkers “That’s My Only Regret” en “I Don’t Need To Cry”, laid back-song “From What I Recall”, het samen met haar vaste levenspartner Gina Gallina gecomponeerde “I Do What I WANNA” en de slotsong “Hanging On To You” die voor haar gecomponeerd werd door Brennen Leigh.

De bluegrass zit op dit album vooral in de nummers “Texas, Texas, Texas”, “Boxers On Backwards” en het door honky-tonk piano begeleide “Holding All The Cards”. De enige cover die ze opnam voor “Ramblin’ Soul” is een nummer van Odetta Gordon die de song “Hit Or Miss” zelf voor het eerst in 1970 opnam voor haar album “Odetta Sings”.

(valsam)