I’M KINGFISHER – GLUE

Artiest info
Website
facebook
Label: Fading Trails Recordings

 

“Glue” is de titel van het vijfde studioalbum van de uit het Zweedse stadje Lund afkomstige singer-songwriter Thomas Jonsson, een multi-instrumentalist die sinds 2010 als muzikant door het leven gaat onder het pseudoniem ‘I’m Kingfisher’. Voordien had hij onder de naam ‘Thomas Denver Jonsson’ ook al drie andere platen op de markt gebracht. “Glue” is dus zijn achtste realisatie die volgt op zijn in 2020 uitgebrachte intimistische album “”The Past Has Begun”. Hij debuteerde echter als ‘I’m Kingfisher’ al in 2011 met de plaat “Arctic” waarna de albums “Avian” in 2014 en “Transit” in 2018 nog zijn gevolgd.

Voor deze nieuwe plaat werkte hij in de ‘Trunk Studios’ in Karlstad samen met producer Carl Edlom. Het album werd in stukjes opgenomen tijdens de moeilijke lockdownperiode omwille van de Covid-19-pandemie. Daarom werden de instrumentale bijdragen van Carl Edlom op gitaren, synthesizers, piano en elektrische basgitaar, van de Zweedse virtuoos Bebe Risenfors op blazers, accordeon, piano, bas en drums en van Martin Hederos op piano, orgel en synthesizers allemaal apart opgenomen en nadien achter de mixtafel samengevoegd tot wat we op dit album “Glue” te horen krijgen in de twaalf tracks op deze plaat.

Er waren ook heel wat gastvocalisten die aan één of andere song hebben bijgedragen. Zo horen we Vilma Flood meezingen in het nummer “Peer Pressure”, Sam Florian in de song “Licking My Wounds”, Anna-Stina Jungerstam in de titeltrack “Glue” en Niamh Regan draagt vocaal bij aan het nummer “Second Wave”. Thomas Jonsson componeerde teksten en muziek van alle twaalf songs op deze plaat; nummers die Americana, pop, folk en jazz vakkundig weten te verbinden.

Twee van de liedjes uit “Glue” hebben we voor de audiovideo’s bij deze recensie weerhouden: eerst hoort u “Saved By A Friendly Reminder” en daarna mag u nog wat verder genieten van “No Wonder The Heart Was First To Go”. De Scandinavische indie folkscène is altijd al een beetje apart geweest en dat wordt hier nog maar eens geïllustreerd door ‘I’m Kingfisher’ oftewel de multi-getalenteerde Thomas Jonsson.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: I’M KINGFISHER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.