BRUNO DENECKERE & KATHLEEN VANDENHOUDT – SHARING THE BLUES

Artiest info
Website
 
label: Lie Records

Na zoveel jaren van gedeelde liefde voor muziek en ware vriendschap is het eindelijk een feit. Het vermaarde singer-songwriter duo Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt hebben eindelijk hun wens in vervulling zien gaan en brengen een duoalbum uit, getiteld “Sharing The Blues”. Ze hebben samen in de twintig jaar dat ze artistiek actief zijn al vele podia en projecten gedeeld, maar samen een album opnemen kwam er nooit van. Beter laat dan nooit en het resultaat mag er dan ook zijn. “Sharing The Blues” is een prachtig album geworden, waarin Bruno en Kathleen in elf songs een warme mix brengen van blues, rock, soul en country, aangevuurd door de knappe ritmesectie van Carlo Van Bellegem op bas en Marcus Weymaere op drums, die hun ook live op het podium begeleiden.

Bruno en Kathleen zijn beide creatieve duizendpoten met iedere een eigen, maar ook een gemeenschappelijke geschiedenis. Terwijl Kathleen speelde in formaties als “About Queen Of the Blues, Blue(s) Angels, Fetch, Billy & Bloomfish, The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra” of solo, onder haar eigen naam furore maakte en even goed hoge toppen scheerde in muziektheater of studiowerk, startte Bruno’s carrière bij de gerenommeerde Gentse formatie The Pink Flowers, vergezelde hij hierna Lieven Tavernier, bracht zelf acht albums uit en een boek en tekent speelse cartoons, “Brunowords” genaamd. Nochtans kunnen beide artiesten zich ook familie noemen, want ooit deelden ze het podium als Joseph en Hermine Rielemans bij het memorabele Infamous Roots Rielemans Family Orchestra.

Bruno Deneckere is één van de weinige echte Americana artiesten die België rijk is, terwijl Kathleen de blues nauw aan het hart ligt en ze een gevoelsschrijfster en zangeres is, die haar gelijke niet kent. Je hoeft er dus geen tekeningetje bij te maken dat als zulke twee toppers hun hoofden bij elkaar steken, het resultaat navenant is. Zoals het een duo-album betaamt schrijven ze beiden de helft van de songs, maar het zijn acht heerlijke duetten die overheersen op de plaat. Kathleen neemt drie songs solo voor haar rekening, de hartenbreker bij uitstek van de plaat, “How Broken Can A Heart Be”, over liefde krijgen vooraleer liefde te kunnen geven, het funky en bluesy “Reach For My Arms”, waar ze vocaal al haar registers bovenhaalt en het romantische “Drifting”, het perfecte gezelschap om een zwoele zomernacht het blue bayou gevoel te geven. Met twee staan Bruno en Kathleen even sterk met als fantastische opener van het album “So In Love With You”, een song over hopeloze verliefdheid, die perfect in het Tom Petty repertoire zou passen. Het is Bruno Deneckere zelf die met een knappe elektrische gitaarsolo zich Mike Campbell allures aanmeet. We zijn zelf op slag verliefd op dit zomers nummer, maar ook op “Sunday Tears”, met een in Guy Clarck stijl verhalende Bruno of wat gezegd van de vrolijke meezinger “Moonlight”, die gegarandeerd door elk publiek handklappend zal aangevuurd worden. Het ambiancenummer bij uitstek is echter de stomende bluesy boogie “The Blues”, een song die elke dansvloer in vuur en vlam zal zetten. Bruno en Kathleen bewijzen zich ook als hetultieme countryduo met perfect matchende stemmen in de verliefde countryblues “Your Bluebird”.

Het album sluit subliem af met het traag walsende titelnummer “Sharing The Blues”. Sharing is caring zingt het duo en dit geldt voor vele dingen in het leven. Vreugde, vriendschap, liefde en verdriet, maar ook muziek kunnen we allemaal onder de noemer of het gevoel van blues plaatsen en niets is mooier dan dit te kunnen delen met mensen die je liefhebt. Zo betekent de titel “Sharing The Blues” niet enkel veel voor de gelijkgestemde zielen van Bruno en Kathleen, maar is dit een boodschap die heel het album samenvat. Draai dit prachtalbum en je zal onweerstaanbaar in hun wereld worden getrokken, een onderdeel waar ze live ook heel sterk in zijn. Degenen die de release party’s van dit album beleefden zullen dit enkel kunnen beamen. Zij die dit uniek moment gemist hebben moeten niet wanhopen. Schaf dit schitterende album aan als perfecte opwarmer voor hun live concerten en die komen eraan! Alle data vind je HIER terug. Geniet ervan!

Yvo Zels.

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BRUNO & KATHLEEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.