THE COMMON PRACTICE – THEATER KIDS (EP)

Artiest info
Website
facebook
 

‘The Common Practice’ is een zevenkoppig muzikaal collectief uit Minneapolis, Minnesota die in de voorbije jaren een viertal demo’s hebben opgenomen en nu in de ‘Library Studio’ in Minneapolis een professionele EP hebben opgenomen onder leiding van producer Matt Patrick. Liz Cates speelt op gitaar en is de voornaamste zangeres bij ‘The Common Practice’ maar ook cellist C.B. James, pianist Andrew Lentz en gitarist Caley Factorial plegen ook wel eens de zangpartijen voor hun rekening te nemen. De overige bandleden zijn violist Daniel Lentz, bassiste Ani Macy en drummer Bryce Tuitt.

De zes tracks die werden ingeblikt voor de EP “Theater Kids” hebben elk wel iets theatraals in zich maar de bijhorende melodieën zorgen toch voor een zeer aangename beluistering van authentieke nummers zoals “That Love Came First” waarvan we enkel een audiovideo op ‘YouTube’ hebben kunnen terugvinden. Daarnaast konden we ook aangenaam genieten van het zeer mooie walsende “Adelaide” en het door de gespeelde cellomuziek een beetje dramatisch klinkende “Unknown Dreams”.

Misschien ben ik wel de enige die de gelijkenis ziet tussen het werk van ‘The Common Practice’ met dat van de Britse popformatie ‘The Beautiful South’ maar ik kan de sound van die groep rond singer-songwriter Paul Heaton echt niet wegdenken bij het beluisteren van de songs op dit minialbum “Theater Kids”. Vooral het verhalende nummer “Walkabout” waarin C.B. James en Liz Cates in duetvorm samen zingen had ook op een plaat van ‘The Beautiful South’ kunnen staan. Dat geldt evenzo voor de albumafsluitende prachtsong “Valentine” waarin de kristalheldere stem van Liz Cates ons alweer zeer aangenaam weet te verrassen. Deze zes tracks op de EP “Theater Kids” zijn alvast veelbelovend voor de muzikale toekomst van ‘The Common Practice’.

(valsam)