MAE SIMPSON – CHANDELIER & BLOOM

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Amber Mae Simpson is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster die uit South Carolina afkomstig is en al zes jaar optreedt als de frontvrouw van ‘Mae Simpson’, een naar haar vernoemde indie rock- en popformatie met 7 bandleden uit Minneapolis, Minnesota. De andere instrumentalisten van deze in 2017 opgerichte groep zijn gitarist Jorgen Wadkins II op akoestische en elektrische gitaren, 12-snarengitaar en mandoline, bassist David Kellermann, drummer Aaron Silverstein, percussionist Ricardo J Romero, trompettist Paul Pederson en toetsenist, saxofonist en albumproducer Brian ‘Snowman’ Powers. Voor de opname van hun officiële debuutalbum “Chandelier & Bloom” werden er zelfs nog enkele gastmuzikanten in de studio uitgenodigd voor een bijdrage op Hammondorgel en viool en ‘The Foxgloves’ voor het zingen van backing vocals bij de twee nummers “Mountains” en “Why”.

“Chandelier & Bloom” is naast de albumtitel ook de titel van één van de dertien tracks op deze plaat die we op de eerste video aan deze recensie hebben toegevoegd en die ons prompt vergelijkingen doet bedenken met het werk van een groep als ‘Alabama Shakes’. De tweede video is een ‘lyrics video’ van het swingend rockende nummer “Minnehaha Mama”. De energie die ‘Mae Simpson’ bij hun opwindende live-optredens etaleert is trouwens één van de belangrijkste kenmerken/eigenschappen van deze formatie.

Dit album werd samengesteld met een hele serie songs die op leuke melodieën worden gebracht, te beginnen met de openingstrack een eerste single “Cap Guns” en nadien verder aangevuld met o.a. het op Latin-ritmes gepresenteerde funky liedje “California – Carolina” en “Sally”. Het hele album straalt een sfeer van complexloosheid, onbezorgdheid en vrolijkheid uit, iets we wij menen te ontdekken in de songs “Plain Clothes Dreams”, het opzwepende en soulvolle “WHY”, de door mooi blazerswerk begeleide soulballad “Somebody” en de lieflijke ballad “Half Like A Shadow” waarin enkel een akoestische gitaar en een saxofoon voor de intimistische begeleiding zorgen.

Voorafgaand aan de release van dit eerste volwaardige album “Chandelier & Bloom” verschenen er ook al twee EP’s van de in de ‘Twin Cities’ reeds zeer populaire ‘Mae Simpson’ met “Feel It Comin’” uit 2018 en “Did You Make It Back” uit 2020. We zijn er dankzij deze zeer mooi gearrangeerde plaat en haar uitstekende songs toch wel van overtuigd dat we in de volgende jaren nog heel wat meer zullen gaan horen van deze ‘Mae Simpson’ en haar gelijknamige band.

(valsam)