THE CUSTOMERS – SWEET FATALITY

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Big Bliss Records

Er is een muzikale link tussen de in 1995 in Los Angeles door Ryan Sexton geformeerde rockband ‘The Customers’ en Neil Young, met name Neil’s manager Elliot Roberts lag aan de basis van het eerste punkalbum “Green Bottle Thursday” van ‘The Sextons’ dat in 1996 op Neil Young’s toenmalige label ‘Vapor Records’ werd uitgebracht. Daarna werden ‘The Sextons’ getransformeerd in ‘The Customers’ en in 2000 verhuisde de groep rond zanger en songschrijver Ryan Sexton naar Minneapolis, Minnesota waar hij werkte aan vijf nummers voor een in 2000 verschenen EP met de moeilijke titel “Severbuddyappy”.

Na een lange zogeheten ‘sabbatical period’ kwamen er recent opnieuw ideeën voor een nieuwe plaat die nu op de markt verschijnt onder de titel “Sweet Fatality”. De bezetting van ‘The Customers’ omvat momenteel naast zanger-gitarist Ryan Sexton ook gitarist Terry Isachsen, bassist en albumproducer Kevin Bowe en drummer Noah Levy. Op het nieuwe album komen ook een aantal gastmuzikanten een bijdrage als instrumentalist afleveren. Zo speelt John Eller op piano, Dirty Dave Randall op basgitaar en Peter Anderson op drums bij enkele nummers, Rich Manik op altsaxofoon en Ian Price op drums bij het nummer “Chain Or Disguise” en op de openingstrack “One Delight” die u hier kunt beluisteren op de eerste video. Pat Frederick speelt op fiddle bij de albumtiteltrack “Sweet Fatality” die u hier eveneens op de tweede audiovideo kunt horen.

Vintage punkrock is het niet echt meer op dit nieuwe album van ‘The Customers’ - de jaren van verstand zijn waarschijnlijk gekomen - maar er zitten zeker nog voldoende rockelementen in de tracks “Collide and Cry”, “Chain Or Disguise” en “All Over Town” op deze plaat. Maar we horen ook een paar songs die wel wat meer naar Americana-muziek plegen te neigen zoals in de nummers “Duel”, “Maybe Wednesday”, “Forgot The Reason”, “The Game”, titeltrack “Sweet Fatality” en de episch afsluitende ballad “Everything”.

(valsam)