ROBBY VEE – DOUBLE SPIN

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Paramour Records

Ik durf er veel op te verwedden dat niemand weet wie Robert Velline wel moge zijn. Maar als we zijn artiestennaam vermelden zou daar wel eens snel verandering in kunnen komen want bij het horen van Robby Vee zouden muziekkenners wel meteen de link kunnen leggen naar de sixties- en seventies-zanger en acteur Bobby Vee. Die succesvolle artiest kreeg de beruchte ziekte van Alzheimer en overleed in oktober 2016 in Minnesota waar Robby ook woont in Minneapolis en waar hij de bijnaam ‘The Prince Of Twang’ heeft gekregen.

Net als zijn vader koos Robby Vee voor het vertolken van rock’n’roll en rockabilly in zijn puurste vorm. Dat kunnen we nu ook horen op zijn nieuwste album “Double Spin” waarop hij gedurende drie kwartier in totaal dertien songs in dat muziekgenre speelt en zingt. Eigenlijk gaat het over elf nieuwe nummers en twee als singles uitgebrachte bonustracks die we allebei op de video’s aan deze recensie hebben toegevoegd: “A Forever Kind Of Love” en “Good Morning”.

Wat hem ook vergelijkingen met zijn vader heeft opgeleverd is zijn dubbele opname voor zowel de Amerikaanse als de Canadese ‘Rockabilly Hall Of Fame’. Robby Vee heeft al een hele reeks albums op zijn naam staan en deze plaat “Double Spin” vormt daarbij de meest recente in het lange rijtje. Hij treedt dan ook heel veel samen op met de nog levende rockabilly- en rock’n’roll-sterren uit de ‘golden sixties’ tijdens de zogeheten ‘Rock-n-Roll Caravan Show’ die permanent doorheen alle Amerikaanse staten trekt. Daarbij mag hij een muzikaal eerbetoon aan zijn vader brengen door zijn rijke erfenis aan hits “Take Good Care Of My Baby”, “Rubber Ball”, “The Night Has A Thousand Eyes”, “Since I Met You Baby” en “Run To Him” op het podium te vertolken.

Robby Vee kan zelf ook rekenen op vele beroemde fans uit de muziekwereld zoals Carl Perkins, Paul McCartney, Dion DiMucci, Robert Plant en Marshall Crenshaw die zowel zijn zang- en songschrijverskwaliteiten als zijn sublieme gitaarspel veelvuldig loven. Die kwaliteiten kunnen we op “Double Spin” ook zelf ontdekken in de swingende openingstrack “Buzz”, de catchy nummers “Monsoon Sunset”, “Love Supreme”, “Tucson Girl”, “Wanna Dance” en het prachtige door accordeonmuziek begeleide “Dashboard Jesus” evenals de liedjes “Song Of Songs”, “Calianna’s Lullaby” waarbij de invloeden van zijn vaders’ sound duidelijk te horen zijn.

Naast de twee nummers die u op de video’s kunt beluisteren is er onlangs nog een nieuwe derde single uit “Double Spin” getrokken met het nummer “Blue Moon Blues”. Naar nostalgische gevoelens grijpende albums zoals “Double Spin” worden dezer dagen haast niet meer opgenomen en uitgebracht, maar we kunnen en willen zeker niet verhullen dat wij voor de volle 100% te vinden zijn voor deze nieuwe plaat van Robby Vee.

(valsam)