ELI GARDINER – LIVE IN MINNEAPOLIS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

De Amerikaanse singer-songwriter Eli Gardiner uit Minneapolis, Minnesota met roots in Michigan heeft begin juni een tien songs tellende live-plaat op de markt gebracht. Het album is de registratie van zijn optreden in het ‘Aster Café’ in Minneapolis op 3 februari 2023, een performance die de zichzelf op akoestische gitaar begeleidende zanger op het podium bracht met de instrumentale support van Dan Schwartz op elektrische gitaar en lap steel, Nick Salisbury op basgitaar, Kevin Gamble op keyboards en Greg Schutte op drums.

Voor de plaat “Live In Minneapolis” selecteerde Eli Gardiner een tracklist bestaande uit vier van zijn beste liedjes uit zijn in de herfst van 2020 uitgebrachte studioalbum “The Fire And The Medicine”, zijn officiële debuutplaat met volwaardige begeleidingsband. Dat waren de nummers “Boat At Sea”, “Villain”, “Mountain” en “The Right And The Wrong”, aangevuld met heel wat nieuwe songs die nooit eerder op paat zijn verschenen zoals de twee nummers die we hier op video hebben toegevoegd: “Black Crow” en het bluesrockende “Bad Weed” dat op deze video live wordt gebracht.

Opvallend is wel dat er geen enkele song uit zijn in juli 2021 uitgebrachte album “Home” te horen zijn. Die plaat met 15 akoestische liedjes heeft Eli Gardiner tijdens de lange coronapandemie thuis opgenomen op zijn telefoon, maar blijkbaar houdt hijzelf toch ook meer van wat ruimer georkestreerde nummers die live gebracht voor het ndoige entertainment bij het publiek kunnen zorgen. Andere nieuwe nummers die wij bij het betere werk zouden willen catalogeren zijn de openingstrack “People Of The Bear” “The People” en de catchy albumafsluiter “Saints Among Us” die een optimistische kijk op de toekomst wil reflecteren.

(valsam)