THE INTERNATIONAL TREASURES – TOGETHER, WE ARE THE INTERNATIONAL TREASURES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: The Supper Club Collective

Het gebeurt niet zo vaak dat twee succesvolle singer-songwriters zich verenigen tot een duo om hun nieuwe songs op de markt te brengen. Dat is nu wel degelijk het geval voor de Amerikaanse artiesten Doyle Turner en Ted Hajansiewicz, beiden muzikaal actief in Minneapolis, Minnesota en aldaar bijna buren die zich tijdens de coronapandemie hebben gevonden om samen muziek te gaan maken. Ze opteerden daarbij voor de naam ‘The International Treasures’ hetgeen niet meteen getuigt van enige bescheidenheid.

Hun eerste gezamenlijke album verschijnt officieel op 18 september en heet “Together, We Are The International Treasures”, een plaat waarop ze tien nummers hebben verzameld, weliswaar met acht eigen composities, één coversong met het nog geen 40 seconden durende “Egg Suckin’ Dog”, een compositie van Jack Clement en voor het eerst op plaat gezet door Johnny Cash op zijn album “Everybody Loves A Nut” uit 1966. De tweede niet zelf geschreven song werd het duo aangereikt door de eveneens in Minneapolis wonende singer-songwriter Matthew French die voor hen de mooie ballad “Leave A Little Love” heeft gecomponeerd.

De twee heren van ‘The International Treasures’ zingen en spelen op akoestische gitaren bij alle nummers op deze plaat en ze worden daarvoor bijgestaan door bassist Joe Meyer, violist en banjospeler Mikkell Johnson, mandolinespeler Brent Fuqua, Nikki Lemire die op piano en harp speelt, Dean Severson op pedal steel, Troy Foss op percussie, Steve Peffer op piano en orgel, Chris Holm op mondharmonica en Ricky Parker op drums. De tien songs op “Together, We Are The International Treasures” werden op twee momenten in oktober 2022 en januari 2023 in de ‘Century Oaks’-studio in St. Joseph, Minnesota opgenomen.

Ter afsluiting willen we ook nog even onze persoonlijke favoriete tracks uit deze plaat vermelden. Dat zijn de op de eerste video te beluisteren single “Wild”, countryballad “Anywhere With You”, het in een akoestische live-uitvoering op de tweede video te horen bluesy liedje “Nice To Know Ya”, het melodieuze en verhalende “Love Is A Lemon”, het vlot meezingbare “Carry Me Home” en de reeds eerder vermelde slotsong “Leave A Little Love” met uitstekend pedal steelwerk van Dean Severson. Het meest opvallende aspect aan dit leuke album is het veelvuldige gebruik van de akoestische snaarinstrumenten in de begeleiding bij deze tien songs. En dat horen wij nu dus net heel graag!

(valsam)