PAINTED MANDOLIN – SWEET RAIN

Artiest info
Website
facebook
Label: Blender Logic Arts

‘Painted Mandolin’ is een Amerikaans akoestisch folkkwartet uit Santa Cruz, Californië dat is samengesteld uit leadzanger, songschrijver en gitarist Larry Graff, gitarist en de 6-snarige banjotar-bespeler Matt Hartle, contrabassist Dan Robbins en mandolinespeler, violist en percussionist Joe Graven.

Zij lieten op 1 augustus 2023 hun debuutalbum “Sweet Rain” op de wereld los, een muzikaal eerbetoon aan de virtuele 81e verjaardag van de op 9 augustus 1995 veel te vroeg overleden ‘Grateful Dead’-frontman Jerry Garcia waar de bandleden altijd grote fans van waren. Ook hun groepsnaam ‘Painted Mandolin’ werd ontleend aan de tekst van een door Jerry Garcia geschreven song “Ruben And Cherise” die terug te vinden is op de plaat “Cats Under The Stars” van de ‘Jerry Garcia Band’ uit 1978.

“Sweet Rain” is ook de titel van de openingstrack op deze plaat die in totaal zeven nummers bevat. U kunt dat nummer in een live-uitvoering beluisteren op de hier toegevoegde video. ‘Painted Mandolin’ brengt de tracks op deze plaat alsof ze ontstaan zijn gedurende een heuse jamsessie. Derhalve klinken nummers als “After The Fire”, “Love In A Rose”, onze persoonlijke favoriete song “Shine On”, “Mather”, het meest op werk van ‘Grateful Dead’-lijkende liedje “Bird Dreams” en “Northern California Banjo Hound” eerder als demo’s dan als afgewerkte opnames. Het is vooral de instrumentatie op uitsluitend akoestische instrumenten die de sound bij de songs op het na een ‘fundraising’-oefening tot stand gekomen album “Sweet Rain” bepaalt.

(valsam)