GOLDPINE – TWO

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

De Amerikaanse muzikanten Benjamin en Kassie Wilson uit Nashville, Tennessee noemden zich gedurende zowat vijf jaar tot onlangs nog simpelweg ‘My One And Only’ maar het sinds 2006 samen optredende echtpaar nam onlangs een nieuwe naam aan voor hun muzikale exploten. Het werd ‘Goldpine’ en ze bleven zoals voorheen gewoon harmonieuze door soulklanken geïmpregneerde Americana-liedjes creëren zoals nu te horen is op hun splinternieuwe album “Two”.

Dat is de opvolger van hun in augustus 2022 verschenen ‘Goldpine’-album met de allesbehalve verbazende titel ”One” waarvoor ze toen tien songs hadden opgenomen. Ook album nummer “Two” bevat tien nieuwe nummers die het koppel zoals altijd samen heeft gecomponeerd. Om als eerste single uit deze plaat te worden gelanceerd werd gekozen voor de albumopeningstrack “Do You Have Me?” die u op de video bij deze recensie kunt beluisteren. Hoort u in de samenzang op dit nummer ook nostalgische klanken à la ‘Everly Brothers’?

In hun liedjes vertelt het duo via poëtische teksten verhalen en gebeurtenissen die uit hun eigen leven werden gegrepen. Op “Two” doen ze dit o.a. vrij duidelijk in de nummers “My Favorite Parts Of You” met Bryn Scott-Grimes op mondharmonica, de tweede meer naar een vintage countryballad neigende single “Thinking About Love” met David Spires op steelgitaar, “Lost And Found” en het aanstekelijke “About Tomorrow”.

Mooie melodieën vormen eveneens de onderbouw van liedjes als “Land Of Rolling Hills” waarop Maria Hall op djembe speelt, naast “Table Space” en albumafsluiter “Estate Sale”. Op hun website leggen ze uit hoe ze aan de naam ‘Goldpine’ zijn gekomen: Kassie’s roots lagen in Pines Road, Alabama vandaar het stukje ‘pine’ in de groepsnaam en representatief voor het verleden en ‘gold’ staat voor het blijvende waardevolle element dat de toekomst vertegenwoordigt. Goed gevonden, toch!

(valsam)