JOSH GRAY – WALK ALONE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

Zo’n vier jaar geleden maakten wij hier kennis met het album “Songs Of The Highway”, de tweede studioplaat van singer-songwriter Josh Gray die werd geboren in San Francisco, Californië, opgroeide in de Amerikaanse staat Maryland en in 2016 verhuisde naar de muziekhoofdstad Nashville in Tennessee. In 2015 had hij een eerste schuchtere poging gedaan met de release van een naar zichzelf vernoemde en in eigen beheer opgenomen akoestische soloplaat in de vorm van een EP.

Als tiener van 16 jaar kreeg hij zijn eerste gitaar, maar pas 15 jaar later stond hij voor het eerst op een podium met zijn instrument om er zijn zelfgeschreven liedjes te zingen. Toen hij in Nashville was aanbeland formeerde hij zijn eerste echte band die de naam ‘Josh Gray And The Dark Features’ kreeg toebedeeld. Hoewel zijn werk onder de categorie alt.country valt kunnen we in zijn songs ook flarden van folk, rock, blues en zelfs bluegrass terughoren.

Hij trok begin dit jaar terug naar de opnamestudio ‘The Bomb Shelter’ in Nashville waar ook “Songs Of The Highway” was opgenomen in 2019. Hij had daarvoor tien nieuwe zelfgecomponeerde nummers meegenomen om er een derde album mee te vullen. Dat is er nu gekomen onder de titel “Walk Alone” en we hebben twee van die songs in een akoestische uitvoering geselecteerd voor de video’s bij deze recensie. Het eerste filmpje laat u kennismaken met titeltrack “Walk Alone” en daarna volgt ook nog het liedje “She Thinks The World Of Me” dat Josh Gray voor en over zijn dochtertje heeft geschreven.

De instrumentalisten die hem bij die plaatopname hebben geholpen zijn bassist Julio Matos, drummer Jason Munday, Sean Thompson op elektrische gitaar en Brett Resnick op pedal steel. Ian Miller speelt op piano bij de nummers “Tiny Wooden Crosses”, “Mystic Queen”, “Building Paradise” en “Cheyenne” waarbij Kenzie Miracle bij de laatste drie songs ook een bijdrage op viool aflevert. Micah Hulscher zorgt tenslotte voor accordeonklanken bij de liedjes “She Thinks The World Of Me” en “Mystic Queen” en het albumafsluitende nummer “Building Paradise” is een typische countryballad die wordt gebracht als een duet tussen Josh Gray met zangeres Morgan Conners.

(valsam)