DANI WILDE - BLUESNIGHT ZINGEM - 1 FEB. 2008


*Dag Dani, eerst en vooral even zeggen dat je een ongelofelijke zangeres bent, we waren allemaal onder de indruk van je zangprestaties.
Wel, dank je, dat doet me plezier.

*Welke gitaristen hebben jou het meest beïnvloed?
Oh, zeker Susan Tedeschi, ik heb al die vrouwelijke gitaristen aan het werk gezien, Sue Foley, Deborah nu en om eerlijk te zijn bevalt Susan Tedeschi me het meest.

*En op vocaal gebied, waar zijn daar je invloeden?
Ik moet weer hetzelfde antwoorden, want ook op vocaal gebied is zij mijn grote voorbeeld, ze is werkelijk een fantastische zangeres.

*Je begon als backing zangeres bij Maddy Prior, de folkzangeres, was dat je eerste grote optreden?
Ja, ik moet toen ongeveer 15,16 geweest zijn en ik kreeg van haar de kans om wat solonummers te doen en achteraf voor haar te openen en dat was een mooie opstap om wat ervaring op te doen.

*In 2006 trad je op in de Royal Albert Hall met Jools Holland en Gary Moore, was dat het grootste concert voor je tot nu toe?
Ja, vlak ervoor heb ik nog een groot festival gedaan, maar Royal Albert met Jools Holland was wel de belangrijkste show die ik tot nu mocht geven en zo heb ik dan ook Chris Holland ontmoet, de broer van Jools, en nu speelt Chris keyboards in mijn begeleidingsgroep.

*Uw eerste cd ”Heal My Blues” is net klaar, geproduced door Mike Griot, de bassist die er vandaag ook bij is. Kan je ons wat verklappen over die cd?
Wel het grootste gedeelte is up tempo, omdat ik het belangrijk vindt dat op een debuut zeker wat meer snellere songs staan, maar ik zing erg graag ballads, maar euh.. daarom staan er wat meer snellere dingen op. Er staan ook drie covers op en de rest is eigen werk, de covers zijn onder meer van Susan Tedeschi natuurlijk, en iets van Janis Joplin, want dat zijn mijn twee helden.

*Ik hoorde dat je ook reeds aan liefdadigheidswerk doet, namelijk voor een school in Kenia, vertel je ons daar wat meer over?
Ja, in Kenia is er in de scholen geen muziekondericht en “Embu” is een arme school, de kinderen uit de achterbuurten gaan er naar toe. Ze hadden een muziekleraar, maar absoluut geen instrumenten of apparatuur en wij hebben een inzameling gedaan en er voor een nieuw klaslokaal gezorgd, een DAT recorder, trompetten, een gitaar, en nog wat andere instrumenten, en nu hebben deze kinderen de kans om muziek te leren maken.

Dank je Dani, voor dit korte interview.

We hadden graag nog wat verder gepraat met Dani, maar de manager van de toer laat geen vraag meer toe, want buiten staat een lichtjes geïrriteerde cameraploeg van de plaatselijke TV zender te popelen om onze plaats in te nemen en Candye en haar twee vriendinnen op beeldband vast te leggen, waarvoor we natuurlijk alle begrip hebben. We bedanken de 3 dames dan ook voor hun babbel met ons en de fantastische show en hopen hun nog eens aan het werk te zien binnenkort.

.

 

Meer foto's (Blues Caravan Tour) op: Lady Blue

(RON)