KEITH CAPUTO - AMSTERDAM - 14 APRIL 2008

Enkele weken geleden kreeg ik de fantastische release ‘A Fondness for Hometown Scars’ van Keith Caputo in mijn handen geduwd en naar aanleiding van mijn recentie mocht ik een wel kort maar krachtig interview met deze muziekant houden.

Keith, je bent zanger van Life Of Agony, een wel bekende metalband, en daarnaast heb je dan je solo-project. Recent werden we ook geconfronteerd met een solo-project van Serj Tankian, de frontman van die andere metalformatie System Of A Down. Zijn solo-project kan perfect een SOAD-plaat zijn, dat terwijl jouw Solo-platen een echt eigen identiteit hebben. Wat denk jij hiervan?
Wie is die Serj? System Of A Down? Eigenlijk vergelijk of beoordeel ik niet.

Met Life Of Agony heb je trouwens veel grote festivals menige malen platgespeeld als je dat vergelijk met de kleine clubshows die je nu solo doet, dat is toch wel een groot verschil. Wat vind jij het leukste?
Ik hou zoizo van alle kleine clubshows zowel solo als met LOA.

It’s wat ik me ook altijd heb afgevraagd: ‘Let’s Pretend” is dat nu een LOA-nummer of een Caputo-nummer. Ik vind de 2 versie gewoon fantastisch.
Geweldig, he!

Recent dook je ook op in het nummer “What Have You Done” van Within Temptation. Hoe kwam deze co-productie tot stand?
Ze vroegen het me gewoon en ik heb toegezegd. Heel simpel.

En zijn er nog andere plannen voor soortgelijke co-producties?
Op dit moment niet eigenlijk.

Wat vind je eigenlijk zelf van je jongste plaat? Ben je er tevreden van?
Ik vind he teen heel mooi album. Ik ben er zeer tevreden van. Ik heb me ook geweldigd geamuseerd toen ik het heb gemaakt.

Naast je verschijning bij Within Temptation, dook je ook op in de ‘Diabolique’-kalender van Cindy Frey, een zeer getalenteerde Belgische Fotografe. Hoe viel het mee om mee te werken aan zo’n geweldig project?
Het was natuurlijk geweldig samen werken met Cindy. Dat was het dichtste moment dat ik ooit bij Cindy ben geweest. En dichter bij elkaar zullen we wel nooit komen denk ik, hehe. Ohja, voor de shooting heb ik superlekker vegan eten gekregen! Lekker!

Je hebt ook enkele jaren in Nederland gewoon, niet? Spreek je dan ook Nederlands?
Idd, heb even in Nederland gewoond en jah, ik spree keen woordje Nederlands, maar niet verder zeggen, he. Nederlands is een grappig taaltje!

Dan gaan we afsluiten met een grappig zinnetje: “Bedankt voor het interview en veel success in de toekomst.”
Kevin