HOKIE JOINT - BRBF PEER - 18/07/09Artiest info
Website  
MySpace  

BRBF PEER - 18/07/09

 

 

 

* Toen de band gevormd werd, hadden jullie toen al een idee over de sound en werden de bandleden naar dat idee gezocht?
Jojo: wel, Joel en ik zaten al samen in een ander bandje maar dat was meer een rockband en wij wilde iets anders, met meer riffs en ritme. En dan zijn we eerst samen met Stephen (drums) beginnen repeteren, nadien kwam Fergie erbij op basgitaar. En dan leerden we Giles (harmonica) kennen en we wisten wel dat hij al samen met Ian Siegal had gespeeld. Dus waren we toch wel enthousiast dat hij met ons wilde mee spelen. En na enkele jams op de repetitie de Hokie Joint stijl was geboren.

* Engeland is niet dadelijk de thuishaven van traditionele blues. Zocht je naar wegen om de blues te beluisteren of had je zoiets van “geen interesse en we luisteren wel naar het hedendaagse”?
Jojo: ik kende wel wat blues dankzij m’n vader die regelmatig naar John Lee Hooker cd’s luisterde. En voor mij was dat de meest inspirerende muziek die ik ooit gehoord had. Joel is dan weer meer beïnvloedt door soul en Afro-Amerikaanse muziek terwijl Giles meer luisterde naar Cream en Clapton.

* Het gitaar leren spelen wilde niet zo goed lukken. Vond je dat niet frustrerend destijds?
Jojo: voor een tijdje wel ja maar nu focus ik op datgene waar ik goed in ben. Vroeger wilde ik inderdaad gitaar leren spelen en dat ging me niet goed af terwijl ik eigelijk al heel m’n leven zong en om musicalacademie zat. Dus zei ik op een bepaald moment “stick to what you’re good at Jojo” (hij lacht uitbundig).

* Je speelde ook in musicals tijdens je schooljaren, iets wat je in de toekomst nog wel wil doen?
Jojo: weet je, wanneer ik op het podium sta speel ik een karakter en hetgeen ik op die academie heb geleerd komt me nu goed van pas. Plus het feit dat ik nu songs zing die ik zelf geschreven heb en dus ook van toepassing zijn op mij.

* Wat doe je zoal wanneer je vrijaf bent en niet bezig met muziek?
De hele band antwoordt zowat gelijk : douchen en nog eens douchen ofwel zingen en zich zat drinken.
Jojo: eigelijk sta ik wel graag onder de douche ja

* Heeft iemand je ooit al vertelt dat je lijkt op Robbie Williams en in sommige opzichten handelt als Freddy Mercury?
Jojo: ja zo net nog hahahhaha maar ik weet niet of dat goed of slecht is. Men vertelt me ook wel eens dat ik lijk op Howard van Take That. En het is niet zo vreemd dat je Freddy Mercury noemt, m’n vader was een geweldige fan van Queen en Freddy had, moge God z’n ziel hebben, een geweldige stem en presence on stage. Hij is ook één van de redenen waarom ik met muziek ben begonnen, ik wilde net als hem een performer en frontman worden.

* Heb je een bepaald riueel of gewoonte alvorens een optreden?
Jojo: hmmmm ik neem een douche en drink sloten koffie, liefst zo sterk en zwart mogelijk. En dat is het zowat, verder denk ik niet dat ik nog iets anders speciaals doe.

* Was het makkelijk om je universitaire studies te combineren met muziek?
Jojo: ja, dat was eigelijk helemaal geen probleem, ik ontmoette er Joel en samen maakten we al vroeg muziek. En dat was de reden waarom ik naar de muziekuniversiteit was gegaan.

* Zijn er bepaalde artiesten waarmee je in de toekomst het podium wel eens wil delen?
Jojo: hmm (denkt even na) ja toch wel, Tom Waits is iemand waarmee ik het podium wel eens wil delen. Maar verder sta ik liever op het podium met de jongens van Hokie Joint. Ik vind het heel moeilijk muziek te maken met mensen die ik niet zo goed ken.

* Vertel ons eens wat meer over de toekomstplannen van Hokie Joint, misschien heb je een première voor ons, nieuwe cd, wereldtour etc.
Jojo: Een wereldtour zou geweldig zijn ja. Maar een nieuwe cd zou ik eerder zien zitten aangezien we heel wat nieuw materiaal hebben wat we live ook al spelen. En verder zijn er contacten met een Belgisch boekingskantoor en we hopen dat we hierdoor ook wat meer in de Benelux kunnen spelen.

* Wat zou voor jouw een perfect wereld zijn?
Jojo: stilte........peace,love & harmony (en hij lacht). Het klinkt misschien egoïstisch maar rondhangen met m’n vrienden en bandleden en fulltime muzikant zijn, dat zou al perfect zijn voor mij. En zo zal iedereen wel zijn perfect wereldje hebben toch?

* Een laatste vraag die altijd weer terug komt. Stel jezelf in mijn plaats en je mag één iemand een vraag stellen. Welke vraag en aan wie wil je ze stellen?
Jojo: (stilte).........waarom brengen jullie je dochters niet mee naar onze optredens? (hij lacht uitbundig).

We bedanken Jojo en de andere bandleden voor dit een beetje ongewoon maar zeer aangenaam en los gesprek.

Blueswalker & Lady Blue