DOUG MACLEOD - HALEN - 15/06/22

Doug MacLeod woont in Memphis,TN, is net 76 geworden en hij begon zijn professionele carrière in 1979. Daarnaast is hij een vertellende op Delta-leest geschoeide blues muzikant, een zanger, gitarist én een geweldig entertainer, die je zeker bijblijft. MacLeod is een singer-songwriter van de oude Amerikaanse traditie, die rondreist en zingt over de ervaringen uit zijn eigen omgeving en leven. Hij is bekend voor zijn geweldige teksten en zijn kunstig gitaarspel, dat uniek en gedreven is. Hij is een meester op akoestische gitaar en zijn bottleneck slidetechniek is intrigerend en meeslepend. Doug speelde o.a. samen met Muddy Waters’ mondharmonicaspeler George “Harmonica” Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie “Cleanhead” Vinson, Lowell Fulson en Big Mama Thornton.

“Harmonica” Smith (1924-1983) was zijn mentor en inspirator, van wie Doug de bijnaam “Dubb” kreeg. Van hem leerde hij hoe het publiek te bespelen en, hoe mensen in verrukking te brengen. MacLeod’s songs zijn gecoverd door veel artiesten en sommige van zijn nummers zijn gebruikt in tv films. Zelf presenteerde hij van 1999 tot 2004 op de radio de “Nothing But the Blues” en was hij tien jaar lang columnist in het blues Revue Magazine “Doug’s Back Porch”. Doug MacLeod is een meervoudig Blues Music Award winnaar. In 2020 won hij een Music Award als “Acoustic Artist of the Year” en in 2018 won hij met zijn album ‘Break the Chain’ de “Acoustic Album of the Year” award. Na meer dan 30 jaar, 22 studio-albums, verschillende live-opnames, compilaties, een instructie-dvd voor blues gitaren en een dvd met live optredens, zijn de kritieken op zijn naam nog steeds lovend.

‘A Soul to Claim’ is het eerste album van Doug sinds hij vanuit LA naar Memphis verhuisde. Op zijn nieuwste en met momenten erg emotioneel en herkenbaar album, werkt blueszanger en verhalenverteller Doug MacLeod samen met de legendarische producer Jim Gaines (Santana, Stevie Ray Vaughn, Luther Allison, Steve Miller Band). Doug MacLeod toert deze maand in Europa en houdt voor optredens in Belgie en Nederland op meerdere plaatsen halt. Dus zeker niet te missen! Wij waren alvast tevreden dat deze liedjessmid voor de start van zijn tour eerst in onze Rootstime Living Room wou langskomen om met hem een openhartig gesprek te voeren en meer te weten te komen over ‘A Soul to Claim’, een topplaat die hij nu op deze tour komt voorstellen, en waarvan we exclusief voor Rootstime live in onze Living Room een voorsmaakje kregen. 

recensie

DOUG MACLEOD - MONEY TALKS @ ROOTSTIME LIVING ROOM - HALEN - 15/06/22

DOUG MACLEOD - LONG TIME ROAD @ ROOTSTIME LIVING ROOM - HALEN - 15/06/22