SEAN CHAMBERS WITH PATT DE SALVO & GARNET GRIMM @ HALEN - 18/10/22

Fans van bluesgitarist en zanger Hubert Sumlin (1931-2011) zullen zeker ook zijn protegé gitarist Sean Chambers kennen, die van 1998 tot 2003 zijn gitarist en bandleider. Sumlin zelf was van 1950 tot 1960 de vaste gitarist van Chester Burnett Howlin' Wolf (). Sumblin’s typisch gitaarspel is onder meer te horen op de Chuster Burnett aka Howlin’ Wolf klassiekers “Killing Floor” (1964), “The (Little) Red Rooster” (Willie Dixon/Chester Burnett, 1961), “Smokestack Lightning” (1956). Sumlin inspireerde latere artiesten waaronder Eric Clapton, Keith Richards, Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix.

In 2003, na Sumlin’s dood, ging Sean Chambers solo en vormde hij zijn eigen band. In 2004, kort na de release van zijn tweede album 'Humble Spirits', werd Chambers gedwongen om te verhuizen. Zijn huis in Florida werd getroffen door twee grote orkanen en door het water helemaal vernield. Door deze tegenslag kon de jonge gitarist niet anders dan de professionele muziek even stopzetten. Hij zocht een baan en ging elke dag keihard werken om een nieuw huis te kopen en, om zijn leven terug op te bouwen. Optreden deed hij nog als hobby in zijn omgeving voor zijn vaste fans. Het duurde tot 2009 eer Chambers terug de studio introk om een album op te nemen. 'Ten Til Midnight' is zijn meest succesvolle album tot op heden.

In 2018 verscheen Sean Chambers’ zevende album, ‘Welcome to My Blues’. Het was de opvolger van ‘Trouble & Whiskey’ (2017). Producer was opnieuw Ben Elliott (Eric Clapton, Keith Richards, Billy Gibbons, Leslie West). De album line-up bestond naast Chambers uit co-songwriter (van vijf nummers) / toetsenist John Ginty (Hammond B3, piano), Moe Watson (drums), Todd Cook (bas) & “special guest” Jimmy Bennett (slide guitar).

In maart 2020 ging Chambers de studio in en nam zijn 8ste album ‘That’s What I’m Talking About – A Tribute to Hubert Sumlin’ op, een eerbetoon aan zijn mentor, wijlen de grote Hubert Sumlin. Het werd opgenomen met Ben Elliott (1952-2020), die een maand nadat het album was opgenomen plotseling overleed. Ben Elliott was een Amerikaanse producer, audio engineer en mede-eigenaar/hoofdingenieur van Showplace Studios in Dover, NJ. Het album werd uitgebracht door het Quarto Valley Record. Het is dan ook een album met vooral Willie Dixon (4) en Chester Burnett (4) covers. Dit waren de nummers die hij vaak speelde als hij tourde met Sumlin.

Sean Chambers is momenteel aan zijn Europese tour 2022 begonnen met in de maand oktober concerten in Belgie, Nederland, Duitsland en Zwitserland en dit met special guests: Patt de Salvo op bas en Garnet Grimm op drums, beiden van de legendarische Savoy Brown Band. Tijdens deze concerten in Belgie waren ze voor een viertal dagen te gast in onze Bed 'n Blues in Halen en even voor het geweldige optreden van John Mary Go round hadden we met dit trio een hartelijk gesprek.