BIG PETE PEARSON & THE GAMBLERS @ MUZIEKODROOM, HASSELT - 14/04/16

Hasselt is al jarenlang maandelijks hét Limburgse mekka van de blues en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Deze keer had Danny Guilliams en zijn ploeg medewerkers van Move2Blues gekozen voor een potje authentieke blues met de komst van bluesveteraan Big Pete Pearson & The Gamblers. Een band die we jaren geleden voor het eerst zagen in Gevarenwinkel (2010) en waar we ook nu benieuwd naar uitkeken.


Helaas geen piano on stage en dat vonden we persoonlijk toch wel een beetje jammer. Temeer omdat een aantal sterke nummers van zijn meest recente schijf ‘Choose’ pianogewijs ondersteund werden, maar dat kon de pret niet drukken in de volgelopen, maar broeierige club van de Muziekodroom. De begeleidingsband onder de bezielende leiding van zanger-gitarist Ray Scona opende met de prachtig gebrachte BB Kingcover ‘Bad Case Of Love’, waarna  de bijna 80-jarige BBP het podium werd opgeholpen.

Arizona’s oudste bluesveteraan, die opvalt door zijn forse gestalte, had er echt zin in en begon sterk, met “Travelin’ Man”, een song die staat als een huis. Dat kan hetzelfde gezegd worden van het beklijvende ‘Choose’, titeltrack van zijn meest recente prima schijf.  Het was dan ook duimen en vingers aflikken van van de gitaarlicks van zijn vaste gitaarkompaan ‘Guitar Ray’ Scona, die samen met zijn goed geoliede band degelijk werk afleverde.

BPP bezingt de blues vaak in een ware shouterstraditie, maar houdt het bij momenten ook ingetogen, al dan niet met een forse knipoog naar de vrouwen. Dat werd bewezen bij “There Is Something On Your Mind”, waarin hij allerlei koosnaampjes richting vrouwen stuurt. Grappig hoe hij het vrouwvolk bespeelt met zijn begerige blik. Het ritmische “Don’t You Mess With Me” gaat ook over vrouwen, maar in een andere betekenis. Ook hier laat gitarist Ray Scona blijken dat hij een topgitarist is. 

Het zat dus goed die avond , waarin BPP ook oud werk speelde uit de albums ‘One More Drink’(2001) en ‘I Am Here Baby’(2007) zoals onder meer “Highway Is Like A Woman”, “Too Many Drivers” en “Tin Pan Alley”.  Je merkt het: de sympathieke BPP had ook twee handenvol covers in de muzikale koffer zitten. Passeerden ook de revue: “Got My Mojo Working”, “Shake, Rattle & Roll”, “Darling You Know I love You”, “Every Day I Have The Blues”, Hoochie Coochie Man”, “The Thrill Is Gone”,  “The Blues Is Allright”. Allemaal leuke nummers en goed gebracht, maar  toch een beetje te veel van het goede vond ik persoonlijk. De man heeft immers heel wat eigen nummers bijeen geschreven. Uiteraard volgde een bisnummer en je kan het al raden. Het werd “Sweet Home Chicago”(Robert Johnson -1936), één van de meest gecoverde bluesnummers ooit. 

Maar dat neemt niet weg dat dit toch wel een gezellige avond werd in Hasselt, waar volgende maand met de Amerikaanse Jeff Jenssen Band het seizoen wordt afgesloten. Maar in oktober zijn de mensen van Move2Blues terug met een nieuw bluesseizoen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.  Info op www.Move2Blues.be

 

Sis Van Hoof

Foto © Eric Schuurmans

meer foto's © Eric Schuurmans

 

 

 

 

 

meer video's : Choose - Shake Rattle & Roll - There is Something On Your Mind - Don't Mess With Me - Tin Pan Alley - GUITAR RAY & THE GAMBLERS : Bad Cas Of Love

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

MUZIEKODROOM, HASSELT - 14/04/16