GUY VERLINDE & THE MIGHTY GATORS @ MOD HASSELT - 12/04/18

Belgische bands die momenteel hoge toppen scheren, ze zijn er nog! Dat werd recent bewezen. Vorige maand waren The Bluesbones te gast in de Hasseltse MOD en na hun succesvolle passage was het nu uitkijken naar Guy Verlinde & The Mighty Gators. Twee Belgische topbands die zich zondermeer met verve weten te weren met de buitenlandse bands die maandelijks over de vloer komen bij organisator Move2Blues. Guy en zijn kompanen van The Mighty Gators hebben er lang moeten op wachten om de Hasseltse bluestempel te betreden. Al was de Gentenaar meer dan een decennium geleden er wel al te gast als harmonicaspeler samen met zijn mentor gitarist Marino Noppe met de toenmalige band Mo’Rice.

Maar nu was er de gelegenheid met de speciaal opgezette tournee die niet enkel in het teken staat van het tienjarig jubileum van The Mighty Gators. Dit in combinatie met het feit dat deze Gentse bluesman al meer dan 20 jaar ‘on the road’ is als muzikant. Bovendien werd ook recent met ‘X’(Ten) een compilatie-album op de markt gebracht. Het is en het wordt een druk 2018 voor de veelzijdige Guy Verlinde. Maar het is bekend dat hij een liveperformer in hart en nieren is. Het wordt dus een dubbele ‘Anniversary Tour’, die begon in Gent op 27 januari, de thuishaven van Guy en eindigt in Beringen (10 juni), de thuisbasis van huidig gitarist Stijn Bervoets. Tussendoor zijn er optredens voorzien in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

We kijken er steeds naar uit om ’s mans repertoire live te mogen meemaken want op het podium is hij het sterkst. Dat mochten we het voorbije decennium meermaals constateren. Zowel als solo-performer en bandleader van de Mighty Gators en The Houserockers. Ook met het project in de lagere scholen met zijn educatieve muziekvoorstelling oogst de 42-jarige Aartrijkenaar menig succes.

Na een kleine a capella-intro werd stevig begonnen met een hommage aan Muddy Water met een funky gebrachte ‘Soul Jivin’, dat vaak de playlist siert, evenals ‘Sacred Ground’, een ingetogen nummer als eerbetoon aan de werkende mens met scheurende slideklanken van de frontman. Dat in combinatie van een prima band, die zorgt voor een mooie synergie zoals in heel het concert te merken is. Dat de slidegitaar en harmonica belangrijke ingrediënten zijn in zijn muziek blijft speciaal, maar het slaat wel aan. Dit is een perfecte geoliede machine die niet sputtert en daar zorgen Stijn Bervoets (gitaar), Karl Zosel (bas) en Benoit Maddens (drums) voor. Met de Limburger Bervoets in de rangen heeft de band eens te meer een technisch sterke snarenplukker weten te strikken als vervanger voor de veelzijdige Toon Vlerick, die overstapte naar Absynthe Minded.

Dat was al vlug te merken, zeker op de tonen van het swingende ‘I’ve Got You’ met een smoelschuivende Guy Verlinde. Een nummer met ballen en daar zijn we erg voor te vinden. Van eenzelfde kwaliteit was ongetwijfeld Lovestrong, één van de betere songs wat mij betreft met die erg dansbare funky groove en alweer een uitstekende gitaarsolo. Ook ‘Pursuit Of Happines’ is een rauwe song, die bol staat van stevig gitaarwerk.

Na deze vrij stevige intro met vooral ouder werk bracht de band ook nieuw materiaal ten gehore. Het stevige ‘Good Ain’t Good Enough’, gedragen door alweer een sublieme slide. Het leverde overigens een mooi duel op van deze twee gitarenfreaks. Met ‘Words Are Overrated’ kregen we een ballad waarna de zaal in vervoering gebracht werd door de sexy song ‘Ain’t No Sunshine’. Een mooie bewerking van de wereldhit van Bill Withers en een apotheose die kon tellen als afsluiter van de eerste set, goed voor een uur dat bol stond van kwaliteit.
Ook na de pauze kregen we met ‘Heaven Inside My Head’ een traag nummer waarin het swampgevoel op de voorgrond trad en het nieuwe nummer ‘Love Light Shine’. Ook ‘Rock & Roll On my Radio’ blijft één van mijn favorieten. Maar ook het mooie liefdesrelaas ‘A Whole Lot Of Lovin’ zorgt voor een leuke sensuele noot, die de nodige aandacht opeiste van een gniffelend publiek.

Uiteraard ontbrak ook ‘If You Walk With The Devil’ niet op de playlist. Pure blues met medewerking van Guy Forsyth, te beluisteren op het album Banana Peel Sessions (2010). Het uitbundige ‘Goin’ Down To Missy Sippy’ met een verwijzing naar deze leuke blueskroeg, hartje Gent kon er ook nog bij. Guy Verlinde en zijn collega Tim De Graeve (Tiny Legs Tim) zorgen er overigens voor de programmatie.

De tweede set liep op zijn laatste benen met het erg swingende ‘Gator Pop’ en het deed ons denken aan Kim Wilson en zijn Thunderbirds. Zoals verwacht werd er afgesloten met ‘Powered By The Blues’. Als verdiende toegift kregen de toeschouwers nog een leuke akoestische set in het zaaltje. Met ‘Ain’t It A Pity And A Shame’ (Sonnyboy Williams) en de klassieker ‘Crazy About My Baby’ kwam werd alleszins nog een mooi slot gemaakt aan deze geslaagde bluesavond. Mede met dank aan Move2Blues.

Sis Van Hoof.

foto © Michel Verlinden & Manon Houtackers

 

 

Guy Verlinde & The Mighty Gators A Whole Lot of Lovin' @ MOD, Hasselt- 12/04/18

meer video's : Heaven Inside My Head  & Rock & Roll On My Radio

 

Guy Verlinde & The Mighty Gators - akoestische set - Ain't It a Pity and a Shame

Guy Verlinde & The Mighty Gators - akoestische set - Crazy 'bout My Baby

 

31/05/18 - 21.00u

Sue Foley (US) 

VVK 12 € - Kassa 14€

Club

11/10/18 - 21.00u

Tomi Leino Trio (FI)

VVK 12 € - Kassa 14€

Club

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook