MILLIONAIRE @ ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL - 26/04/18

Millionaire is sinds een jaar weer ‘back in business’. Na de uitgebreide tournee voor het album “Paradisiac”(2005) besloot Tim Vanhamel voorlopig zijn project met Millionaire ‘on hold’ te zetten. Het album geproducet door Josh Homme (Queen Of The Stone Age) leidde uiteindelijk niet tot het verwachte internationaal succes en dit was waarschijnlijk de voornaamste reden om er tijdelijk mee op te houden. De daaropvolgende jaren amuseerde Vanhamel zich door te spelen bij verschillende bands zoals “Magnus” en “The Hicky Underworld”, waar hij buiten de spotlights bleef daar hij geen frontman was. Zijn creativiteit bleek echter nog steeds erg groot en nadat hij in de nieuwe studio van een vriend in Costa Rica wat nummers had opgenomen besloot hij deze onder de naam en met de band “Millonaire” uit te brengen. Het derde Millionaire album “Sciencing” kwam vorig jaar uit en trekt muzikaal de lijn van de vorige twee albums door, groovy en melodisch, met hier en daar wat meer tierlantijntjes die de muziek verrijken en complexer maken.Dat de band erg veel zin heeft om live te spelen getuigt hun drukke concertagenda. Sinds de release van hun nieuw album speelden ze reeds talrijke festivals en cluboptredens in binnen en buitenland. Ook dit jaar zal de band nog te horen zijn op talrijke zomerfestivals, voor de cluboptredens zal het optreden van vandaag in de AB één van de laatste zijn.

Solo op zijn Fender Stratocaster begint Tim Vanhamel de set met “Ballad Of Pure Thought”, een rustig nummer uit het “Paradisiac” album, wanneer de band Tim vervoegt gaat het tempo de hoogte in en krijgen we de echte ‘Millionaire’ sound te horen, beklijvende riffs, stuwende grooves en effecten die elk nummer een apart geluid geven. Eerste hoogtepunt is zeker “Street Life Cherry”, onweerstaanbaar met een frontman die zich in alle bochten wringt om zich fysiek aan het nummer aan te passen. Ook het erg herkenbare “Busy Man” uit “Sciencing” laat het publiek niet onberoerd. Een rustpunt krijgen we met het nummer “Silent River”, volgens Tim één van de mooiste nummers die hij ooit schreef, helaas moesten we het live zonder de vrouwelijke vocals van Clara Klein stellen. Enkele oudere succesnummers maken hun opwachting, “Body Experience Revue”, uit hun eerste album “Outside The Simian Flock” (2001), een mooi opgebouwd nummer met een fijne melodie en een bezwerende groove van bassist Bas Remans en drummer Damian Vanderhasselt. Het publiek komt los en gaat helemaal overstag met de knaller “Champagne”, nog steeds een ijzersterk nummer dat een zaal op zijn kop kan zetten, wat dan ook gebeurt. Het prettige “Love Has Eyes”, met een mooie uitdijende gitaarsolo en het hypnotiserende lange “Little Boy Blue” vormden het einde van de set.

De climax zit uiteindelijk in de bisnummers die de Ancienne Belgique herschapen in een onstuimige massa met als verwachte afsluiter “Wake Up Children”. Millionaire sterker als voorheen, het was ‘boenk erop’ in de AB.

Luc Nuyts

Fotoalbum © Sonja Schepers


 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL