ELI GOFFA – VINYL SHOWCASE @ DEPOT LEUVEN – 04/12/17

Gelukkig dat er nog grootvaders zijn die hun platenverzameling aan hun kleinzoon doorgeven, althans toch hun collectie gospelplaten. Wat reeds in de kiem aanwezig is, kan alzo opbloeien en tot volle wasdom komen. In het Leuvense Depot bewees Eli De Prijcker bij de showcase van zijn gloednieuwe vinylplaat ‘Written In The Stars’ dat blues of gospel nog steeds verweven is met zijn zelfgeschreven songs. Met oprechte inleving en passie vertolkte hij de circa tien songs uit zijn gloednieuwe album, geproducet door David Poltrock. Sinds de zanger/gitarist jaren geleden destijds het festival opende in het spijtig genoeg ter ziele gegane Vilvoordse Pjeirebluesfestival heeft de songschrijver een lange weg afgelegd en is hij qua muzikale richting verder op zoek gegaan zodat ook reflectie en poëzie in zijn rootsy songs aan bod komen.

Inmiddels is zijn nieuwe band samengesteld uit andere muzikanten dan in het oorspronkelijke ‘Band Of Eli’ trio, dat destijds ook een album uitbracht. Ook de nieuwe bandleden hebben echter hun roots in Oost-Vlaanderen of omstreken. Zelf kreeg de nog jeugdige Eli De Prijcker uit Sint-Niklaas meerdere erkenningen in zijn schoot geworpen. Zo kreeg hij de podiumprijs van ‘Jonge Wolven’ tijdens de Gentse feesten, mag hij zich sinds kort ‘Artist In Residence’ van het Depot noemen en werd hij recent nog geselecteerd voor de ‘Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Dat hij gevraagd werd door o.a. zowel Hooverphonic, Tom Helsen en de jonge Britse zangeres Sophie Francis Cooke voor hun voorprogramma bewijst insgelijks zijn veelzijdigheid.

In het bovenzaaltje van het Depot speelde hij bij de voorstelling van zijn nieuwe plaat, - wegens podiumkrapte- voorlopig in kleine bezetting samen met toetsenist Benjamin Jacobs, drummer Michaël Degreef en bassist Jesse Baart. Het werd een kort maar relaxt en gevarieerd optreden als in een besloten huiskamerconcert, waar niets de stilte verstoorde. Zowat alle stemmingen en emoties kwamen erin aan bod, van melancholie, tristesse en aanklacht tot speelse en funky mood. Met gitaar, tamboerijn als voetdrum en een warme stemkleur vertolkte de frontman met veel inleving zijn pure songs, allen terug te vinden op zijn nieuw album, waaraan buiten de drie hem omringende begeleiders ook nog andere muzikanten meewerken.

Aanvankelijk bekende hij bescheiden ietwat nerveus te zijn als bij een schriftelijk examen. In de voorstelling was daarvan echter niets te merken, zelfs niet bij het allereerste ingetogen ‘Faith Be My Guide’. Eli mag dan nog jong zijn, toch hebben zijn songs maturiteit. Zijn klasse viel op bij songs als het heftige ‘Shut My Big Mouth', het felle gospelachtige ‘Deal With The Rain’ en het aanstekelijke ‘Funky Jesus’. Ietwat introvert leefde hij zich in bij het weemoedige prachtige ‘On My Way Home’, het aanklagende ‘Jack In The Box’ en het pakkende en ontroerende ‘In My Arms Tonight’. Hij eindigde met het opgewekte ‘How ‘bout a Little Love’ waarin hij het publiek uitnodigde om mee te zingen. De voorstelling werd in alle opzichten een aansporing om deze ‘Written In The Stars’ zo vlug mogelijk op de draaitafel te gaan leggen en deze verwachtingsvol, song na song, te beluisteren als voedsel voor de geest en balsem voor de ziel, zeker in deze natte herfstdagen. Op de vooravond van Kerstmis, op 23 december stelt Eli Goffa zijn vinylplaat officieel voor in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas, op die datum dan met zijn voltallige band.

Marcie

foto © Freddy Celis

..

..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

DEPOT LEUVEN – 04/12/17