THE BLUESBONES @ SPIRIT of 66, VERVIERS - 21/12/16

 

De band die in oktober in de Missy Sippy club in Gent, tijdens de Belgian Blues Challenge (BBC), gekozen werd om ons land volgend jaar op 07 en 08  april 2017 te vertegenwoordigen tijdens de 7de Europese Blues Challenge in (Horsens) Denemarken, is de band van frontman / zanger Nico De Cock en de flegmatieke, maar oh zo getalenteerde gitarist Stef Paglia. Iedere bluesliefhebber in de Lage Landen kent ze als The Bluesbones. Op dit ogenblik bestaat de verdere line-up uit de uitstekende Hammond orgelist Edwin Risbourg, (nieuweling!) drummer Koen Mertens en bassist Geert Boeckx.

The Bluesbones debuteerden met ‘Voodoo Guitar’ [2012], een album dat genomineerd werd als “Best Debute Album” (Rootstime, Blues Magazine). De band zelf won in het zelfde jaar de publiekprijs tijdens de BBC. Een jaar later namen ze een live CD/DVD op ‘Live @ the Bosuil’ [2013], dat genomineerd werd als ‘’Blues CD of the Year 2013” (Bluestown Radio, Bluezy Radio). Na hun tweede studio album ‘Saved By The Blues’ [2015], volgde er nog een tweede live (studio) album ‘Double Live” [2016].

The Bluesbones is een band die over de grenzen kijkt, die niet stil zit en die in de sociale media veel (positieve) aandacht krijgt. Deze week stonden ze (opnieuw) geprogrammeerd in de Spirit of 66 in Verviers, in de muziekclub van “le boss” Francis Géron. Wij van Rootstime stonden er op om hun laatste concert van 2016 mee te kunnen maken, wat, zo gezien de opkomst (een volgelopen club!), niet alleen onze intentie was.   

In de Spirit of 66, waar het bijna iedere avond een feest is, was het (je kon het letterlijk horen) weer een Vlaamse avond. Nico opende de eerste set met de titelsong van zijn laatste studio album ‘Saved By The Blues’, de vertrouwde, gebruikelijke “opwarmer”. Het derde nummer van de set de slow blues “I Try” (een mooie love song!) was, door de gitaar solo’s van Stef (op één van zijn vijf gitaren), zeker een uitschieter. Het door CeDell Davis (aka Ellis Davis) en James Kimbrough geschreven (en gekende) “She’s Got The Devil In Her” kreeg door de ontketende gitaar van Stef en, op het einde, door de orgel solo van Edwin Risbourg een stevige “aanpak”. Behoorlijk in contrast met het akoestische origineel, was Bluesbones’ versie een mooi eerbetoon aan deze toch wel bloedmooie song én, een kippenvel moment.

Van de tweede set is me zeker de finale bijgebleven. Het was een “in één adem” van het lang uitgesponnen “Cruisin’” (waarin Nico zijn band voorstelde) en de afsluiter (die Nico met een brede glimlach aankondigde) “Devil’s Bride”. Deze blues rocker (van Matt Andersen) was opnieuw een piekmoment. Als “encore” koos de band “(She’s My) Whiskey Drinking Woman”. In de vorige show in de Spirit of 66, zei Nico: een autobiografisch nummer?...

The Bluesbones zijn nog altijd “onze Nationale (blues) trots”! Dit bewezen ze vandaag en in 2016 opnieuw. Wij kijken nu al uit naar de EBC 2017, waar The Bluesbones in april in Denemarken er zeker zullen staan. Daarna zijn The Bluesbones er ook op ons :

ROOTSFEST - 15.04.2017
CC DE RIETBRON - HALEN

De jarenlange inzet van alle Rootstime medewerkers vereist af en toe een feest, dat niet noodzakelijk aan een kalenderjaar gebonden is. Daarom zal in 2017 opnieuw een blues- en rootshappening worden georganiseerd, die in het centrum van Halen (nabij Diest) plaats zal vinden. Niet minder dan elf muziekgroepen worden daar verwacht, die afwisselend op twee podia het publiek in vervoering zullen brengen. Op het grote podium zal de Belgische band ‘The BluesBones’ de festiviteiten afsluiten. Ook andere Belgische groepen als de ‘Boogie Beasts’, ‘The Blue Chevys’ en de ‘Shapeshifted Band’ staan op de feestelijke affiche. De populaire gitarist ‘J.P. Soars’, oorspronkelijk van Californië, is eveneens een headliner.

Eric Schuurmans

Line-up: Nico De Cock: zanger, Stef Paglia: gitaar, Edwin Risbourg: Hammond orgel, Koen Mertens: drums, Geert Boeckx: bas,

Set list: Set 1: 1-Saved By the Blues** / 2-The End / 3-I Try / 4-Riding Out* / 5-Moonshine** / 6-Find Me A Woman** / 7-She’s Got The Devil In Her* (CeDell Davis & James Kimbrough) – pause – Set 2: 1-I’m Still Your Man** / 2-No Good For Me*** / 3-Voodoo Guitar* / 4-Runaway** / 5-Cruisin’* (Ronald Bursens & Coralie Verbruggen) / 6-Devil’s Bride** (Matt Andersen & Mike Stevens) – Encore – Whiskey Drinking Woman*** >> *Voodoo Guitar [2012] / **Saved By The Blues [2015] / ***Double Live [2016]

 

 

 

video's : I TRY - MOONSHINE - FIND ME A WOMAN - DEVIL’S BRIDE - WHISKY DRINKING WOMAN

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

SPIRIT of 66, VERVIERS - 21/12/16