JEREMY LOOPS @ AB CLUB, BRUSSEL - 24/02/16

Concerten in de AB Club zijn dikwijls de beste manier om nieuw talent te ontdekken.  Zo ook op deze woensdagavond.  De avond werd geopend door de nog jongen Britse Hannah Trigwell.  Ik kon haar nog net horen scoren bij het talrijk opgekomen publiek met een aanstekelijke versie van Rick Astley’s “Never Gonna Give You Up” en het eigen “Hurricane”. Ze deed me met haar onschuldige popnummers denken aan Julia Stone. Knap en te volgen.  Blijkbaar heeft ze veel volgers op internet want eerlijk gezegd: ik had nog nooit van haar gehoord.

Van de hoofdact Jeremy Loops had ik ook nog nooit gehoord. Deze Zuid Afrikaan heeft redelijk wat succes in eigen land en wil dit nu ook buiten die grenzen. Zijn album “Trading Changes” komt enkele dagen later op de markt. Het tweede deel van zijn artiestennaam dankt hij aan het kenmerk van zijn shows: het gebruik van “loops”. Hij loopt veelvuldig om zo met een kleine bezetting toch een vol geluid te krijgen: de mondharmonica, gitaar, stem, beatbox, saxofoon en zelf kinderspeelgoed.

Hij is heel sympathiek en vertelt veelvuldig en zonder enige schroom verhalen tussen de nummers. Hij komt alles behalve als een beginneling over. Vanaf de opener: een instrumentaal deuntje op de mondharmonica was het feest gestart en was de uitverkochte club aan het dansen. Zijn muziek deed me denken aan Jack Johnson en Michael Franti op een uitbundig straatfeest.  Het was de laatste show op zijn tournee dus gaven ze een laatste keer alles wat ze aan energie hadden.  Dat was heel wat. De band die hem steunde waren 3 heren die afwisselden op bas, drum en saxofoon.  En de derde die beperkte zich tot rappen in enkele nummers. Meestal lang uitgesponnen nummers die van start gaan met rustig opwarmend tempo om dan uit te barsten. Zo was het een lang uitgesponnen feest met “Mission”, “Shining Blues”, “I Just Wrote This Song For You” (een knaller).  De nummers komen uit de winkel van simpel want het publiek kan luidkeels meezingen in elk nummer.

Knap als je dat al kan: zo onbekend zijn en iedereen met een goed gevoel huiswaarts zoeken met een act die naar meer smaakt.  Hij kondigde aan zeker terug te komen in de maand oktober.  Ik zou dit niet missen want het is zeker de moeite.

(Lisael)

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL – 24/02/16