LAURA COX BAND @ THE SPIRIT OF 66 - 22/02/19

Deze jonge gitariste leerde op 14-jarige leeftijd gitaar spelen in 2005. Uploadde haar eerste gitaarsolo's op YouTube in 2008. Sindsdien heeft zij meer dan 80 miljoen views en zo'n 330.000 volgers, op facebook dan nog 130.000 likes sinds 2013. Een “lady rocker, who can set fire” met een Franse moeder en Engelse vader die haar de nodige culturele en muzikale vitaminen bezorgde. In haar geboortestad Parijs in 2013, richtte ze samen haar band op met Mathieu Albiac, een gitarist met evenveel passie voor de echte opmars op de snaren. Maken hun eerste CD in 2016, “Hard Blues Shot” en treden samen op met basman Francois C. Delacoudre en Antonin Guérin op drums. Hun betrachting is het schrijven en brengen van Classic en Southern Rock in de puurste vorm, waarin ze zeker slagen. Voorlopig speelden ze op grote Europese festivals, net een tour achter de rug langs Spaanse steden, Francis is blij deze badass eindelijk te kunnen strikken in de Spirit Of 66, hij was dan ook blij verrast een volle zaal rond hem te zien.

Het wordt 21h15, wij staan gereed net als hun flesjes water en bier op de planken, als ze aanvangen met de Titeltrack van hun eerste album “Hard Blues Shot”, mogen we zeggen uit hun vorig album. Laura vertelt ons in haar Franse moedertaal dat ze blij is, na twee weken optredens in Spanje, terug Frans te praten, i.p.v meestal Engels. Maar we weten al dat ze ook graag in België vertoeft en onze festivals meer dan apprecieert, ook tussen ons voor het podium. “I'm Going Down” een sfeerbrengende meestamper, niet alleen door die zware blueskreet, ook handgeklap van Mathieu links en Francois rechts vooraan hoog op het podium, eigen pure hard rock de zaal ingooiend.

Nog twee rock nummers uit hun wel geslaagd debuutalbum “Too Nice For Rock & Roll” met direct aansluitend “Take Me Back Home” wijzen op het feestje hier tussen Marshall en Orange amplifiers, maar vooral lekker en stevig vingerwerk op de snaren van handgemaakte Loïc Le Pape gitaren. Niet alleen de blauwe Fire V van Laura, ook de de bas van Francois komen uit hetzelfde Franse Loïc Le Pape Vaticaan.

Non non, enkel pils, geen Chimay lacht ze ons nippend en geruststellend toe. Enkele nieuwe nummers als “Bad Luck Blues” met een zelfde aansporende handgeklap links en rechts en een zinderende Wah Wah van Laura. Iets trager bluesnummer “Last Breakdown” dachten wij voor dat losbreekt naar hartenlust. Of we de Wow Wow meezingend aankunnen ? Even Francis zijn brandpolis in gevaar, maar we blijven braaf, het is de band die hier vuur maakt met “As I Am” steeds prachtige gitaarsolo's tussen de even onweerstaanbare stem van badass Laura., die dan ook als Jimi's “Foxy Lady” enkele smartphones en camera's vooraan laat aandampen.

Tijd voor slag- en baswerk in “Franconin”. Francois' bassolo leidt tot een door ons mee herhalend hey, waarna alles ritmes worden doorlopen op de drums van Antonin. Toffe woordspeling, tof interludium. Met zijn vier terug uit hun nieuw album, Laura nu met haar pink strat. “Here's To War”, zeer slagvaardig en helemaal klaar “to set this house on fire”. Hoe kan het ook anders dan volgende song “Fire Fire” door ons meeklappend en meezingend.

“The Australian Way” een duivels nummer dat Laura terug verkiest op haar Fire V gitaar, een mix van een Firebrird en een Flying V, met Lollar pickups. “Good Ol' Days” met een blue feeling naar het verleden, terwijl de koplampen van onze limo op de weg voor ons blijven schijnen, “let's go on“ is dan ook een positieve leuze. Laura mengt zich tussen ons zich op de schouders van haar roadie met haar roze Japanse handgemaakte Bacchus, het publiek opzwepend met nieuwe song “Down To The River”, sommige willen haar zelfs omarmen.

Bij Francis altijd bisnummers en we krijgen er twee. Opent op banjo een Blue Grass nummer, slow down maar meeklappend “Barefoot In The Countryside”. Laatste alles gevend in “If You Wanna Get Loud” (Welcome To The Show), met zwaaiende gitaren en een herkenbaar Johnny Be Good is de bepleistering hier weer eens getest. Sterke spirit vandaag in de Spirit, moge we daar nog lang van genieten !

 

Guy Cuypers

foto © Guy Cuypers

meer foto © Guy Cuypers

 


 

Good Ol' Days

 

As I Am + Foxy Lady

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

THE SPIRIT OF 66 - 22/02/19