HOOKROCK INDOOR @ BUURTHUIS TERLOGT, DIEPENBEEK - 18/02/17

Zaterdagavond 18 februari, tijd om in de auto te springen en naar Hookrock Indoor te rijden. Het is een dik uur rijden maar de line-up ziet er veelbelovend uit. Dit jaar gaat het evenement op de oude locatie door. Zaal Terlogt is iets kleiner dan de zaal van vorig jaar maar het ziet er gezellig uit met een lekker ruim podium. Tijdens de soundcheck is de zaal nog leeg en klinkt het niet echt fris maar het duurt niet lang of het loopt hier propvol en de geluidskwaliteit is dan ook prima.

Zoals beloofd steekt om 20u15 de eerste band van wal. Wild Deuces is een 4-koppige formatie uit de Kempen met als frontvrouw Stefni Wijnen, Kurt Liekens op drum, Bart Crauwels aan de staande bas en muzikale duizendpoot Bart Huysmans op gitaar, zang en piano. Ze brengen swingende rockabilly en de sfeer zit er meteen goed in, het duurt dan ook niet lang of er wordt op de eerste rijen flink met de heupen gewiegd. Rock en rockabilly van de bovenste plank met klassiekers als “Oh Boy”, “Funnel Of Love” en “Shake Your Hips”. Ik had ze onlangs nog in Antwerpen gezien en hoewel Rockabilly niet echt mijn ding is was ik toch sterk onder de indruk.

Met de tweede band presenteren ze hier bij Hookrock een echte primeur. Bluesbones-gitarist Stef Paglia staat hier met zijn eigen project voor de allereerste keer op de planken. Vorig jaar in Genk hebben we al eens een teasertje voorgeschoteld gekregen maar nu is het tijd voor het echte werk. Samen met bassist Geert Boeckx die we ook kennen van de Bluesbones en drummer Marc Gijbels zetten ze hier een sterke set neer met gekende klassiekers als “Three O’clock Blues”, “As The Crow Flies”, “Blues In Technicolor”… maar ook eigen nummers zoals “Dirty Women” en “Please Come Back To Me”. Het was een gevarieerde set met uiteraard invloeden van grote gitaarhelden als SRV maar ook psychedelische rock a la Jeff Beck en rustigere nummers met als uitschieter het aan zijn vader opgedragen instrumentale “Mystery Heaven”. Stef Paglia heeft in het verleden al bewezen dat hij uit het juiste hout gesneden is om een grootse gitarist te worden zowel in de blues- als in de rockscene en het zingen gaat hem ook heel goed af. Hier gaan we zeker en vast nog veel van horen.

Vooraleer de laatste band verschijnt krijgen we van presentator Huibbe de line-up van het Hookrock zomerfestival te horen en die ziet er op zijn zachtst gezegd indrukwekkend uit:
Vrijdag 30 juni: Bluebird / The Liberators / Ryan McGarvey / Cosmo’s Foger-T
Zaterdag 1 juli: Helix Electrix / Mike’s Electric Mud / Robbert Fossen & Peter Struijk / LeRoi Brothers / Toronzo Cannon / The Imperial Crowns / Doghouse Sam Blues Revue - Met als tussendoortjes CC Jerome Trio en Swamp

Als afsluiter kozen ze hier bij Hookrock voor Doghouse Sam & His Magnatones. Het is ondertussen al weer een paar jaar geleden dat ze de Belgian Blues Challenge wonnen en het is voor mij ook al een tijdje geleden dat ik ze nog eens zag maar deze band blijft groeien. Wouter Celis zet hier met zijn kompanen Franky Gomez en Jack O Roonie een prachtige performance neer. Labels kleven is niet mijn ding maar “Raw Blues & Electric Americana” is zowat de beste omschrijving van waar we hier in ondergedompeld worden. Meeslepende ritmes, geweldige slides op de 71 jaar oude Old Kraftsman, indrukwekkende drum en bassolo’s, het plaatje klopt perfect. Deze band is zo op elkaar ingespeeld dat ze moeiteloos een perfecte set neerzetten. Als Stef Paglia dan nog eventjes “Going Down” van John Lee Hooker komt meespelen is de avond compleet.

Het was weer een geweldige avond met drie bands met verschillende stijlen die elkaar toch perfect aanvullen. Dat hebben ze hier bij Hookrock weer prima geregeld en het is weer uitkijken en aftellen naar het tweedaagse zomerfestival.

Walter Wouters

Foto © Walter Wouters

meer foto © Walter Wouters

 

 

When Fine Ain't Good Enough - Stompin'

Cold Shot - Mister Hat Man - Dirty Women - Cissy Strut - Mystery Heaven

 

Shake your Hips