JOHNNYSWIM @ ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL - 14/02/2017

Het voorprogramma die avond werd verzorgd door Colinne Hill, een Bretoense zangeres die zich al een tijdje in Luik heeft gevestigd. Dus eigenlijk een beetje een thuismatch. Alleen met haar akoestische gitaar vergastte ze ons met haar breekbare verstillende liedjes. Haar sterkste troef is haar knappe stem die de nodige kleur aan de songs geeft. Zo in haar eentje was er misschien wat gebrek aan afwisseling, maar met band of op plaat moet dit zeker nog beter zijn. Ze kwam er haar recente album “Skimmed” vooral voorstellen. En ook te vermelden: nergens een spoor van franglais te bemerken.

Hoofdact van de avond was Johnnyswim, de artiestennaam van het koppel Abner Ramirez en Amanda Sudano. Vanaf het eerste moment dat ze op het podium kropen zat de goedlachse, huiselijke sfeer er in. Ze openden ook met de boodschap “Welcome in our living room”. En de hele avond door kreeg je ook dat gevoel: ze vertelden allerlei ditjes en datjes over zichzelf en wat er rond hen gebeurd, tussen in zongen ze een liedje en naarmate de avond vorderde werd het wat schalkser. Hij is een Ben Harper lookalike en met zijn akoestische gitaar zette hij “Villains” in. Hierin konden hun stemmen opwarmen in een soort van vraag en antwoord song. Ze speelden vooral nummers uit hun nieuwe cd. Doorspekten de songs en tussenstukjes met plagerijen of verliefd (het was Valentijn die avond) elkaar te plagen. Maar ze schuwden ook niet wat maatschappijkritiek. Het grootste minpunt voor mij is dat de stem van Abner iets te schriel is om de songs te dragen en op te kunnen tegen de mooie, dragende stem van Amanda. Hoogtepunt van de avond was dan ook de titelsong van hun plaat “Georgica Pond”, de enige song die ze alleen zong. Begonnen als een nummer dat ze zong voor hun baby maar enig mooi. Hun roots zorgt ook voor een mengeling aan invloeden in de songs. Zo kreeg “Make No Mistake” een Spaans getint einde. Een mooi liefdesliedje met veel overgave gebracht. Het hilarische verhaal van de huwelijksaanzoek in Parijs was zo’n huiselijk “feel good” moment. Ze schuwen ook niet om wat “coverlijntjes” in hun song te verwerken. Zo zat er in “Trouble” een stukje Rhianna verwerkt. Het kwade “Pay Dearly” werd met veel overgave gebracht.

Om af te sluiten besloten ze maar de club in te wandelen en omcirkeld door het publiek te spelen, dansend en snoeten trekkend naar de filmende GSM toestellen. Grappig, ontspannen en heel sympathiek. Laat dit een goede samenvatting zijn van de avond. Als ze terugkomen kan ik hun live concerten zeker aanraden. Je zal je thuis voelen.

Lisael

Foto © Soche

meer Foto ©Soche

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL - 14/02/17