MARY’S LITTLE LAMB @ STADSSCHOUWBURG, MECHELEN - 05/02/17

Op 17 december 2014 presenteerde Mary’s Little Lamb hun debuutalbum ‘Fortune & Chance’ in de prachtige Mechelse Stadschouwburg. Ruim twee jaar later doet de Keerbergse rootsband deze krachttoer over om hun opvolger ‘Elixir For The Drifter’ voor te stellen. Ook op deze zondagavond mochten de jonge dertigers het bordje uitverkocht aan de ingangspoort hangen. Hun debuutalbum was al een knap visitekaartje en met opvolger ‘Elixir For The Drifter’ gaan ze nog een stap verder. Zowel op het album als vanavond kwam er versterking van een backingsvocaliste, 3 violistes en 1 cellist. Bij momenten stonden er 10 (!)muzikanten op het podium.

Deze keer was er geen voorprogramma en startte Mary’s Little Lamb om 20u10 met Hank Williams’ ‘Alone & Forsaken’. Een prachtig nummer dat vroeger fungeerde als hun bisnummer, maar dat gelukkig ook op het nieuwe album werd vastgelegd. Natuurlijk staat de nieuwe plaat centraal in hun setlist:‘Bound For The Horizon’ is een kort nummer dat klinkt als een begintune van een westernreeks. Ook ‘El Fuego’ en ‘Incantation’ zijn knappe tex-mex nummers met sfeervolle blazers. Eén van de songs die direct op de radio kan is ‘Hold Your Horses’. Op het album staat er ook een duet met Kathleen Vandenhoudt en deze professionele zangeres kwam vanavond speciaal dit nummer (‘Saguaro’) vertolken.

Vorig jaar verloren wij vele muzikale helden, maar Bart bracht met zijn donkere bariton een mooie ode aan Leonard Cohen tijdens zijn ‘Dance Me To The End Of Love’. Vervolgens kregen wij drie nummers uit hun debuutalbum geserveerd. ‘It Can’t Go Wrong’ is vermoedelijk het bekendste want dit nummer werd gebruikt in de series De Ridder en De Fiscus. De laatste drie nummers uit de reguliere set zijn terug nieuwe nummers. Vooral ‘Grind’ met de lage baritongitaarsound en het catchy refrein en ‘Forever Gone’ met de zwaarmoedige cello bleven al bij de eerste beluistering hangen.

De 450 toeschouwers reageerden enthousiast en vanzelfsprekend kon er geen bis uitblijven. Mary’s Little Lamb deed enkele jaren geleden een tribute met Johnny Cash nummers. Dus konden ze het niet laten om Man in Black’s ‘Hey Porter’ te spelen. Als toetje kregen wij nog een akoestische bluegrass versie van ‘Midnight Special’.

De kern van de band bestaat al 12 jaar uit dezelfde vriendenklik: zanger/gitarist Bart Hendrickx, bassist Bert Cuypers en drummer Mike Van Daele. Sinds 2 jaar vergezellen de trompettisten Kevin Van Hoof en Stijn Cumps het trio op hun veroveringstocht. Dat deze kerels een serieuze opmars kennen mag duidelijk zijn. Hun nieuwe album verscheen bij Donor Production en hierdoor spelen ze in dezelfde divisie als Walter Broes & The Mercenaries, Little Hook en HT Roberts. Terecht als u het ons vraagt: geen enkele andere (Belgische) band klinkt als hen en brengt knap zelf gepende nummers die rijkelijk en sfeervol zijn georchestreerd. Dat het plaatje (muzikaal en visueel) ook live klopt zal u hopelijk de komende maanden op diverse podia en festivals kunnen ondervinden.

Kris Vermeulen

Foto © MarkeTentster

Setlist

Alone & Forsaken (H. Williams)
Bound For The Horizon
Hold Your Horses
Hay
Blending In
El Fuego
Saguaro
Incantation
Dance Me To The End Of Love (L. Cohen)
It Can’t Go Wrong
Lift The Curse
The Outlaw
Stray Arrow
Mirage
Grind
Tell Me How
Forever Gone

BIS:

Sugarcoat
Hey Porter (J.Cash)
Midnight Special (Traditional)


 

Artiest info
website  
facebook  

STADSSCHOUWBURG, MECHELEN

05/02/17