LEWIS CAPALDI @ BOTANIQUE, BRUSSEL - 20/02/2018

Het gaat heel snel voor deze 21 jarige Schotse singer songwriter. Hij heeft tot nu toe 1 EP op zijn naam staan maar ondertussen werd hij al benoemd met titels als “One To Watch” of “Breakthrough Artist”. Daarnaast toerde hij al in Dotan’s “Seven Layers Tour” en deed hij het voorprogramma van Rag’N Bone Man. Hij moet indruk gemaakt hebben bij zijn vorige passages want de Rotonde was helemaal uitverkocht.

Hier stond hij wel alleen. Hoewel niet helemaal want hij had een pianist bij die hem op een groot deel van de nummers begeleidde. Maar zo alleen of met enkel de begeleiding van zichzelf op gitaar of de piano een avond vullen: het zou snel duidelijk worden of hij dit kon of een opgeklopte hype was. Ik zal het maar direct zeggen: hij deed dit perfect: de hele zaal hing aan zijn lippen. Je kon gedurende het hele concert een speld horen vallen tijdens de nummers. Tussen de nummers door was hij best sterk in zijn humoristische bedenkingen. Maar het meest van al was er zijn knappe stem om de sterke songs nog meer body en kracht te geven. Zijn stem deed me heel hard denken aan die van Rag N Bone Man. Zijn set bestond uit 10 nummers met de songs van zijn EP en enkele nieuwe nummers.

Hij opende de set met “Tough” waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidde en er niet voor terug deinsde om meteen uit volle borst te zingen. Niets ingehouden, lekker rauw klinkend met die aangename rasp in zijn stem. Met de pianobegeleiding werden “Lost On You” en “Something Borrowed” meteen 2 kippenvelmomenten. Het nieuwe “Lasting Lover” noemde hij een “happysad” song. Na “Headspace” kwamen we bij de topmomenten van de avond. “Mercy” werd met zijn zware stem en sterke vocale uithalen een “ haren in de nek recht” moment. De knappe piano-stem van “Rush” vragen om een verschijning in Jools om dan een geheide hit te worden. Het komt deze week vrijdag uit en is op plaat een duet met Jessie Reyez. “Don’t Get Me Wrong” kreeg een grappige tekst mee, “Fade” kreeg de zaal muisstil en helemaal triomferen deed hij met “Buises” dat van bij de eerste noten op herkenning mocht rekenen en met veel overgave werd gebracht.

Ik wil wel iets negatief zoeken maar verder dan: zijn tussenteksten vragen veel aandacht door zijn sterk Schots accent of het concert was wat kort met een kleine driekwartier. Maar dat is lulkoek natuurlijk: toen de muziek na de set begon te spelen bleef het publiek nog minutenlang klappen voor een bis. Jammer genoeg waren de nummers op. Maar er komen er zeker nog nieuwe bij en verder is het meer dan duidelijk: deze man zijn steile vlucht bergop eindigt niet en als er wat promo en airplay komt voor “Rush” zal hij volgende keer een grotere zaal nodig hebben. Ongetwijfeld een ster “in the making” gezien.

Lisael

 

 


 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

BOTANIQUE, BRUSSEL