MONSTERMASH @ DE WAAI GEEL - 09/01/16

Afgelopen seizoen verhuisde de Monstermash naar de Waai. Rockers van allerlei pluimage verteerden deze overgang zonder afkickverschijnselen te vertonen. Vetkuiven, omgeplooide jeanspijpen, petticoats en nog meer forties, fifties en sixties gerelateerd fraais vonden hun weg naar de Waai. Aan deze eerste geslaagde samenwerking tussen Rock 'n' Roll Outlaw en de Werft gaven de initiatiefnemers voor hun vijftiende editie graag een vervolg op zaterdag 9 januari, een editie die ook ditmaal een dijk van een festival vol rock-‘n-roll-, surf- en aanverwante muziek is geworden getuige de vele te gekke en spontane foto's in deze recensie. Tekenen present voor deze editie: Deke Dickerson, Jake Calypso and his Red Hot, Boogie Beasts, The Outta Sites, Nico Duportal & His Rythm Dudes, Dead Elvis & His One Man Grave, Black Cat Bone Squad.

De Black Cat Bone Squad is een driekoppige rockabilly-, punk- en skagroep, en heeft zijn thuishaven in het Limburgse Halen, volgens de band zelf bestempeld tot ‘the city of rock ‘n’ roll’. Een elektrische gitaar, een contrabas en drums, aangevuld met rauw zangwerk creëren een stevige, swingende en dynamische sound. Hun werk kan worden vergeleken met dat van gerenommeerde rock ’n roll goden als Stray Cats, The Legendary Shack Shakers en Seatsniffers. The Outta Sites is een opwindende rock ‘n’ roll band en haalde zijn mosterd bij de Britse invasie uit de vroege jaren zestig, de West Texas rock ‘n’ roll en de instrumentale virtuositeit van The Ventures en Secret Agent Style. Zanger Chris ‘Sugarballs’ Sprague creëerde het recept voor de ideale 60’s rock ‘n’ roll Band, met als ingrediënten The Standells, The Ventures, The Bobby Fuller Four en de vroege Beatles. The Outta Sites, een energieke band met een hoog energetische sound is het unieke resultaat! De muziek die Nico Duportal met zijn Rythm Dudes brengt kan worden omschreven als rockin’ rhythm & swingin’ blues. Oscar McLollie, Doc Starkes, Johnny Guitar Watson, Larry Williams, Little Richard en Ike Turner zijn allemaal illustere voorbeelden. Met hun stomende optredens wisten ze luisteraars en dansers te begeesteren in clubs en op festivals van Frankrijk tot in Australië en Californië. Internationale klasse!


DEAD ELVIS & HIS ONE MAN GRAVE

Elvis is dood maar Dead Elvis is springlevend. Deze oneman band uit Eindhoven, gewapend met micro, gitaar en drum, brengt rauwe rock ‘n’ roll zoals het ooit bedoeld was. Hij speelde zijn horrortrash al over de hele planeet met tournees in Brazilië, Japan, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Turkije en ga zo maar door… Een absolute top act binnen het genre! Boogie Beasts is een band met roots in Limburg en Luik zet de keet op stelten met hun vette beats, hypnotiserende slide guitar en schreeuwende harmonica. Ze vertalen hun voorkeur voor elektrische Delta blues naar een excentrieke sound, waarbij het lijkt of The Black Keys aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine een psychedelische trip beleeft met Little Walter of zelfs dat RL Burnside wordt begeleid door de jonge Rolling Stones. Kortom: een onweerstaanbare, smerige en tegelijkertijd aanstekelijke sound.


DEKE DICKERSON

Deke Dickerson is één van de meest gerespecteerde gitaristen van de West Coast roots rock scene. Deze veteraan staat al sinds zijn dertiende op het podium en kende al successen met the Untamed Youth, The Dave & Deke Combo en The Go-Nuts. Hij etaleert zijn encyclopedische kennis op het podium met gelikte stukjes vintage country, rockabilly, surf en garage rock. Dit alles overgoten met een humoristisch sausje, zijn handelsmerk.


JAKE CALYPSO AND HIS RED HOT

Jake Calypso and His Red Hot brengen sublieme, pure en authentieke ‘50’s rockabilly. Jake Calypso was één van de verrassingen tijdens het voorbije Sjock Festival en bewees ook daar één van de meest authentieke bands van het ogenblik te zijn. Hetgeen ze ook hier bewezen op deze 15de editie waarmee ze Monstermash met verve afsloten en zowat iedereen in de zaal uitzinnig aan het dansen brachten.

Foto © Marc Timmers

 

   

 
     
     
     
 

 
 
     
     
     
           

 

 

 
     
     
     

   

 
     
     
     
 

   
     
     
     
           

 

 

 
     
     
     

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

DE WAAI, GEEL – 09/01/16