STEVIE NIMMO TRIO @ GOORBLUES, WUUSTWEZEL - 31/01/16

De poort van de Blues staat vandaag weer wagenwijd open. Michel ontvangt ons in Lydia en Pauls barrelhouse 't Goor. Vandaag legt de befaamde Schotse driemaster hier aan, voor hij terug de plas oversteekt, met een feestje op de laatste steiger van hun Europese Tour. Singer songwriter Stevie Nimmo bezit een eigen stijl vol americana en blues rock, al twintig jaar samen met broer Allan, co-frontman van de succesvolle Nimmo Brothers. Nu samen met Craig Bacon op zijn Sonor drumstel en de bas in de branding Matt Beabble, maken we met Stevie een rondvaart op de golven van de hedendaagse blues, met aan de horizon zijn naderend nieuw album “The Sky Won't Fall”, tweede solo album na het eerste album van 2010 “Wynds Of Live”, titel verwijzend naar een Schotse uitdrukking over een kronkelend smal pad waarvan je niet precies weet waar het heen leidt.

Een intro vanjewelste, “Rattlesnake Shake” voor velen een herinnering aan de Peter Green seventies, in een uitvoering om You tegen te zeggen, met stevige rock tussen de snaren en een stem die het machtige schotse hooggebergte symboliseert. Baby if you got to rock, I got to be your rockin' horse, als openingszin is dan ook meer dan een verwelkoming. Na deze hevige jerkin' shake in the blues, luisteren we naar een direct aangesloten “Still Hungry”, een stuwend nummer uit de bruisende nieuwe CD. Dit album verder openbarend met “Change”. Weerom machtige solo's die ook een moto rijder zouden laten swingen langs de heerlijke Schotse bochten en links rijdend net als zijn links lijkende Fender, op de nog altijd nieuw aangelegde baan, rijden we nu wat trager met “Running On Back To You”. Prachtig landschap, heerlijk meeslepende solo's, met de feestlampjes tegen zijn voorhoofd. Hiermee glimlachend, verder naar ons toetredend op het podium, in Paul zijn spotlight, alles gevend met een opbouw die tot de top reikt, waarbij we enkele positieve kreten hierop salveren, een Schot waardig. Even een korte technische halte, Stevie wil ons een professionele voorstelling geven, wat een slechte kabelverbinding zeker niet mag tegenhouden. Samen met Matt is hij de toestand al snel terug machtig en horen we “Gambler's Roll”, een mooi traag moment waar menige onder ons deinend meevaren en anderen het kippenvel stadium bereiken. Nog een laatste song voor de pauze uit debuut album, de blues hoog in het vaandel met een ballade en cover van de Texaanse groep Storyville, alsdan in een lovende bewerking van “Good Day For The Blues”, and so it certainly is, behalve voor die vele zondagmiddag TV verslaafden.

Voor de toekomst meldt Stevie ons, o.a. op facebook, dat hij vanaf februari samen op de planken rondtrekt met Ben Poole. De banden waren al blijkbaar gesmeed toen we bassist Matt Beabble samen met Ben in juli zagen optreden op Wespelaar. Stevie en Ben wordt een sterke cocktail, hopelijk komen ze samen ook op het vasteland. Dit terwijl we ons nog goed het King King optreden herinneren, verleden jaar ook hier op Goorblues, samen met broer Allan samenspelend op één zessnaar, één der beste foto's uit het verleden.Met stormachtig weer buiten, tracht Stevie de storm binnen in deze juke joint te evenaren. Sinderend lange nummers als “Eye of The Storm”.Een sterk instrumentaal nummer waar ieder stil van wordt, we zijn dan ook in Vlaanderen, niet in Nederland. “The Storm” zelf mag zeker ook niet ontbreken. Stevie getrouw aan zijn beloften draagt volgend nummer op aan één onder ons, “Lonely Night In Georgia”, romantiek om mee thuis te komen na een nachtje stappen. Mee in handen klappend, maar vooral ook hierbij tellend, bij een laatste nummer uit die intussen door ons goedgekeurde album “The Sky Won't Fall”. Na welgemeend applaus horen we eerste noten uit beestig nummer van Freddy King, enkelen onder ons verklappen al snel naam en refrein wat we dan met z'n allen wat later meezingen als ode aan...vul zelf maar in. De blues die op deze planken wordt gebracht ook dankzij Michel en Paul, behoort tot de top. Hier terugkomen is dan ook geen probleem.

Guy Cuypers

Foto © JiVe

meer foto's © JiVe

Artiest info
website  
facebook  

GOORBLUES, WUUSTWEZEL - 31/01/16