DUMONT @ CAFE CAFE, HASSELT - 25/01/18

Vorige donderdag stond Dumont in Café Café op de planken om hun nieuwe single Stay A While voor te stellen, een single die binnen enkele maanden gevolgd wordt door een heuse EP (of mini-cd). Een avant premiere dus. Voor de EP kregen ze trouwens de medewerking van de legendarische singersongwriter Elliott Murphy, die ter gelegenheid van een concert In Genk er enkele dagen heeft verbleven om opnames te maken in Studio Crescendo.


Dumont bestaat uit volgende muzikanten: Johan Dengis (zang + gitaar), Albert Claesen (bas), Michel Wouters (drums) en Dirk Ulenaers (gitaar).

Verdere gastmuzikanten op de single en de cd zijn Pino Guarraci (Clown), Davy Jansen (Mad About Mountains) en Arnout Hellofs (Hooverphonic). Elliott Murphy is trouwens een artiest die Dumont altijd hoog in het vaandel heeft gedragen. Gedurende lange tijd hebben ze live een cover gebracht van diens Last Of The Rockstars. Andere invloeden zijn oa. Lou Reed, Bowie, Neil Young Tom Petty.

Dumont is de nieuwe naam van de band die ervoor bekend stond als The Swish. Een gloednieuwe single, een EP bij de platenmaatschappij Starman records, een lichte wijziging in de groepsbezetting: nieuwe stappen voor de band die dus ook geleid hebben tot een mooie nieuwe naam. Klinkt goed, en heeft ook wel een Genkse link.

In Café Café startten ze met het onderkoelde Brussels Streets, een song in de traditie van Lou Reed, en ook evoluerend van traag naar steeds sneller. Heel knap. Daarop volgden 100 Years (een track die ook op de EP zal staan en al jaren een vaste waarde is op de setlist) en het nummer Suicide In Venice, traag en zeer hevig gebracht, en al 30 jaar oud.

Hun sublieme cover van Time Ain't Nothing van Green On Red deed me met enige nostalgie terugdenken aan de gouden jaren van deze laatste band. Daarna Working All Day en Shelter (ook van de ep?) waarbij zijn gitaar zowaar een beetje als een kerkorgel liet klinken. Alright werd gespeeld ondanks dat zanger Johan's dochter in zaal aanwezig was en die naar verluidt wel een issue had met deze song. Met de songs Prayer, The One en de gouden single van lang geleden Summer Nights liep de set naar zijn einde. Maar natuurlijk niet voor een hele fijne versie te spelen van hun single Stay A While. Big Bear Street (komt ook op de ep) was een nummer over Genks leukste straat, de Vennestraat, en wie Big Bear is mag u zelf raden. Daarna nog The Gun en afsluiter was Start Living Now, met mondharmonica intro en een mooi Heroes / Bowie tussenstuk.

Fijn concert!

Marc Vos


 

 


 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

CAFE CAFE, HASSELT