THE DELTA SAINTS @ AB, BRUSSEL - 06/07/16

Het is woensdag 6 juli en The Delta Saints spelen in de Ancienne Belgique. In de Club weliswaar, een zaal met een capaciteit van 280 personen en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze show in geen tijd uitverkocht was. Door familiale toestanden heeft toetsenist Nate Kremer enkele dagen voordien moeten afhaken en toert de band als vierman formatie verder. Jammer maar muzikanten hebben nu ook eenmaal een privé leven. De overige leden van deze band uit Nashville zijn leadzanger/gitarist Ben Ringel, gitarist Dylan Fitch, bassist David Supica en sinds ongeveer een jaar drummer Vincent Williams.

Als opwarmer staat de Oostendse band Thin Line Men geprogrammeerd. Ze brengen een half uurtje hun eigen roots-indie-rock nummers. Hoewel sommige songs toch wel stevig klinken komt het geheel niet echt overtuigend over en ik mis een beetje spirit en passie.

Als om 21u stipt het licht terug uit gaat komen The Delta Saints op de planken. Het is een beetje een alternatieve opstelling, de drum staat uiterst rechts lateraal opgesteld maar dat geeft de drie andere bandleden wel heel wat bewegingsruimte. De playlist is waarschijnlijk door het wegvallen van de keys flink aangepast maar toch slagen ze er in om het oeuvre heel gevarieerd te houden Psychedelisch, meeslepend, opzwepend, explosief maar soms ook heel rustig met zelfs een kippenvelmomentje als Ben Ringel zijn soloversie van “Out To Sea” brengt. Naar goede gewoonte brengen ze minstens één cover en tegenwoordig is dat een sublieme versie van Fleetwood Mac’s “The Chain”. Ook twee nieuwe nummers worden ten tonele gebracht en dat is misschien wel een aanwijzing dat er aan een nieuwe CD gewerkt wordt, eentje zelfs waar ze nog geen gepaste titel voor gevonden hebben. Uiteraard ontbreken de klassiekers “The Devil’s Creek”, “Bird From Angola” en “Death Letter Jubilee” niet.

Het was een geslaagde avond, The Delta Saints hadden er duidelijk zin in en het publiek genoot er met volle teugen van. Het is dan ook uitkijken geblazen naar 1 april volgend jaar wanneer The Delta Saints hier terug in de AB zullen staan maar deze keer in de grote zaal.

Walter Wouters
Foto © Daniella Marien

Setlist : Thin Line Men: Handbag Bird – When The Boys Will Be Girls – Rings Of Gold – Blindfold – Disused Shoes – Universal Language – Ghost Horses – All The Guns On The Western Front – Rhyme Or Reason

Setlist : The Delta Saints: Dust – Bones – Sometimes I Worry – Chicago – The Devil’s Creek – New Song – California – Pray On – Out To Sea – The Chain - Butte La Rose – Heavy Hammer – Drink It Slow – Bird Called Angola – 3000 Miles – Death Letter Jubilee

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL - 06/07/16