THE CALICOS @ N9 IN DE GEVLOERDEN BOS, EEKLO - 12/07/20

Schitterend nieuws ! Het bestaat nog , dat gelukzalig gevoel die een concert/festivalganger voelde in pré coronatijden, toen tijdens een concert alles klopte. Schitterend weer, prachtige omgeving, lekker drankje bij de hand en vooral een prima band op het podium . Ja, inderdaad het bestaat nog , want zelf meegemaakt afgelopen zondag in ‘De Gevloerden Bos’ , de zomerbar en locatie waar de mensen van de Eeklose N9 zijn uitgeweken om in deze tijden toch nog wat leuke concerten coronaproof te laten doorgaan.

De Antwerpse band ‘The Calicos, in 2018 nog oververdiend winnaar van Humo’s Rock Rally, en in normale tijden een zes mans formatie waren voor deze gelegenheid gereduceerd tot een trio , maar dit kon de pret niet derven. Met frontman Quinten Vermaelen (guitar, lead vocals) en Aäron Koch (guitar, pedalsteel) en Sander Smeets (keys) stonden drie getalenteerde musici op het podium die er moeiteloos in slaagden om het aanwezige publiek te geven wat men reeds zo lang had moeten missen ! Opener ‘One More Night’ legde de lat meteen hoog , en dit hoge peil werd het gehele optreden aan gehouden .

Er werd heerlijk gemusiceerd en de samenzang tussen Quinten en zijn kompanen toverde bij menigeen goosebumps op de armen, en dat lag niet aan de buitentemperatuur , want ook de zon was van de partij. Nu we de buitenlandse bands op de Belgische podia noodgedwongen moeten missen is het meer dan ooit het moment om het hier ruim aanwezige talent te omarmen. In alle genres keuze te over. Zondag kwamen alvast de liefhebbers van het genre muziek van Ryan Adams en een band als The War On drugs ruimschoots aan hun trekken. Naarmate het optreden vorderde kwamen ook de meer bekende songs van de band aan beurt. En wat een prachtsong is en blijft ‘Driftwood’ toch. Veel te vroeg kwam er met ‘Follow You Down ‘ een einde aan het optreden.

Als toetje kregen we gelukkig nog ‘Nova’ en met een welverdiend applaus verliet het trio het podium. Het is voorlopig nog eventjes wachten op de release van het eerste album van de band, maar als de gespeelde set een blauwdruk kan zijn van dit album klonk dit alvast meer dan veel belovend. Een dikke pluim ook voor de organisatoren van de N9. Alle verplichte voorzorgsmaatregelen waren strikt in acht genomen en toch kregen we niet het gevoel dat we ergens belemmerd werden in onze beleving. Snakken naar meer dus !

Jan Van Streydonck

Setlist the Calicos : One More Night - Heartbreaker - I Don’t Need It - Desire - Soft Landing – No Place Like Home - Our House - Driftwood - Follow You Down - Nova

Foto's © Jurgen Dhont


 

Artiest info
Website  
Facebook  

N9, EEKLO